promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a BKK: a portugál-francia meccs miatt komoly lezárások lesznek - részletek
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdemes már most átgondolni a szerdai utazásunkat Budapesten belül.

Szombat délután játszotta második Eb-csoportmérkőzését a magyar válogatott a Puskás Arénában, ami miatt komoly lezárások voltak a stadion közelében, de a fővárosban közlekedők remekül tudtak alkalmazkodni a szurkolói vonulás miatt megváltozott forgalmi helyzethez.

Szerdán is hasonló lezárásokra kell számítani, hiszen 21 órakor kezdődik a portugál-francia mérkőzés a Puskás Arénában, és ezek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére.

„Aki tudja, megint jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat. (...)  A szerdai rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 17 órától várhatóan éjjel 1-ig közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket”

- írja közleményében a BKK.

A Budapest Közlekedési Központ arra kéri a budapestieket, hogy akinek lehetősége van rá, szerdán – ha nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna helyszínére megy – az utazása során kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat.

A Puskás Aréna környezetében várhatóan 17 órától lezárják a közúti forgalom elől

  • a teljes Verseny utcát,
  • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
  • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
  • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
  • a teljes Istvánmezei utat, valamint
  • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
  • emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A BKK közleménye kitér arra is, hogy a Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út / Thököly út megállókban is.

A forgalmi változásokról bővebb tájékoztatást kaphattok, ha IDE kattintotok, de bízunk benne, hogy senki sem vonul ki a portugál-francia meccsre, hiszen a magyar válogatott Németország ellen játszik aznap este 21 órától a müncheni Allianz Arénában.

Szóval hangosan szóljon a RIA, RIA, HUNGÁRIA holnap este is, hogy még a Puskás Arénában is a magyar szurkolókat hallják!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás