promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon muszáj lesz még egy oltás a két kínai vakcina után? A virológusok válaszoltak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már a Facebookon is erősen elkezdtek zúgolódni azok, akik a Sinopharm-vakcináját kapták meg.

Nem rég alakult meg az a Facebook-csoport, ahova azoknak a jelentkezését várják, akik megkapták a kínai vakcinát, de laboratóriumi vizsgálat nem talált náluk kellő mennyiségű antitestet. Már a kezdetektől kiemelték, hogy ők nem oltásellenesek, hanem csak egyszerűen féltik magukat, illetve a környezetüket.

Igazából azt, aki be merte vállalni a Sinopharm vakcináját, egyáltalán nem lehet oltásellenesnek nevezni. A csoportban már nemsokára 3 ezren lesznek, ami akkor is szép szám, ha levonjuk belőle a kíváncsiskodókat. A tagok már Orbán Viktor miniszterelnöknek is írtak ezzel a problémával kapcsolatban.

Az ATV-nek nyilatkozó Rusvai Miklós virológus szerint jó a kínai vakcina, mert az emberek többségének azért reagált rá a szervezete, de a döntéshozóknak lépniük kellene az őszi, esetleges negyedik hullám előtt.

„Ez általában a kínai vakcinánál jön elő, hogy az idősebbek esetében nem keletkezik megfelelő immunválasz a köpenyfehérjékkel szemben. Hozzáteszem: a többi vakcinánál is van ilyen jelenség csak nem ilyen arányban”

- mondta a csatornának Boldogkői Zsolt molekuláris biológus.

Több virológus jó megoldásnak tartaná, ha más típusú oltást is kaphatnának azok, akiket kínai vakcinával oltottak be, és kevés antitest van a szervezetükben.

Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben már szervezik a koronavírus-oltás harmadik körét. Ott az 50 év felettieknél, az elhízottaknál és a krónikus betegségben szenvedőknél a Sinopharm helyett a Pfizert ajánlják emlékeztető oltásnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás