promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor elárulta, meddig maradnak a korlátozások
Borítókép:  Portfolio
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A miniszterelnök január 22-én reggel a Kossuth Rádióban adott interjút, ahol szó esett a jelenlegi állapotokról és arról is, mikor várható a korlátozások feloldása. 

„Ha beoltottuk az egészségügyi dolgozókat, a szociális intézményekben dolgozókat, a 60 év feletti krónikus betegeket, a védelemben résztvevőket és az időseket, akkor kezdődhet egy új időszámítás és lehet beszélni arról, mikor és hogyan szabaduljunk meg a korlátozásoktól"

mondta Orbán Viktor. 

A miniszterelnök kiemelte: a jövő héten hoznak döntést az érettségizőkről, hogy őket előre lehet-e venni az oltási sorban. A kormányfő továbbá hozzátette, hogy a február elején lejáró korlátozásokat első körben két hétre valószínűleg a kormány saját hatáskörben meghosszabbítjha majd, ezt követően pedig a parlament dönthet a további lépésekről.

Orbán Viktor az interjúban bejelentette, hogy magyar vakcinagyár fog épülni Debrecenben. Úgy fogalmazott, hogy egy „komoly ország nem engedheti meg magának, hogy járvány idején kilincselnie kelljen vakcináért".

„A kormány elrendelte egy olyan vakcinagyár felépítését Debrecenben, mely elég nagy lesz ahhoz, hogy ha a tudósaink ki tudják fejleszteni a vakcinát, akkor mi nagy mennyiségben tudunk belőle gyártani"

– mondta a kormányfő. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás