promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az internetre költözik a Fővárosi Állatkert – mi lesz így az előre megváltott jegyekkel?
Borítókép:  Pestpilis
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

November 11-e, szerdától a koronavírus világjárvány második hulláma miatt további intézkedésig minden magyarországi állatkert, így a Budapesti Állatkert is zárva tart. Bár látogatókat nem fogadnak, a munkatársak a zárt kapuk mögött továbbra is a legmagasabb színvonalon gondoskodnak a kertben lakó állatokról és növényekről, sőt, az internet és a közösségi média segítségével a nagyközönség felé is igyekeznek eljuttatni az állatkerti élményeket.

Az új koronavírus okozta világjárvány második hulláma miatt a kedden kihirdetett kormányrendelet alapján szerdától, azaz november 11-től további intézkedésig zárva tart a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az előre megvásárolt jegyek és bérletek felhasználási az újbóli megnyitás után annyi nappal fogják majd meghosszabbítani, ahány napig nem fogadhat látogatókat a városligeti intézmény - áll az állatkert szerdán kiadott közleményében.

A Budapesti Állatkert idén már második alkalommal kénytelen bezárni a koronavírus járvány miatt: tavasszal március 15-től május 19-ig, 66 napon át nem fogadhattak látogatókat. Ez az 1866 óta létező intézmény működésében komoly változást jelentett, hiszen ezt megelőzően 1994 tavasza óta minden nap nyitva állt a nagyközönség előtt, olyan pedig, hogy az Állatkert több mint egy hónapon át zárva volt, utoljára a második világháború idején fordult elő.

A május 20-tól mostanáig a kert látogatható volt ugyan, de egyes megelőző intézkedések óvatosságból még június közepéig érvényben voltak, sőt, némelyikük május óta mindvégig fennmaradt. A második hullám megjelenése miatt már az ősz első hónapjában további intézkedéseket vezettek be: szeptember 7-től például ismét kötelező volt a maszk viselése az állatházakban, beltéri bemutatóhelyeken, szeptember 21-től pedig a dolgozók jelentős része két turnusba osztva teljesít szolgálatot (így a más-más turnusba tartozók fizikailag egyáltalán nem találkoznak egymással).

Bár az Állatkert szerdától átmenetileg nem fogad látogatókat, az intézmény a továbbiakban is működik. A szakemberek célja most is az, hogy az állatokról és a növényekről való gondoskodás a zárt kapuk mögött is zavartalan legyen, és hogy a kertben élő kilencszáz különböző állatfaj több mint 10 ezer egyede, illetve a park növényei lehetőleg semmit ne érzékeljenek a rendkívüli helyzetből.

Ahogy tavasszal, most is arra készül az Állatkert, hogy ha már a kapuk zárva vannak, legalább interneten keresztül közvetítsék az állatkerti élményeket, és a tanulmányi csoportok számára is olyasformán pótolják az állatkerti foglalkozásokat, látogatást, ahogy a digitális oktatás is pótolni igyekszik a tantermi órákat. Érdemes lesz tehát most is nap mint nap nyomon követni az Állatkert honlapját és közösségi média felületeit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás