promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még mindig csak vásárlásra kellesz Valentin-napon
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Valójában ismét csak a mi hülyeségünk miatt terjedt el, hogy ma Valentin-nap van, mert igazából a magyar hagyományok szerint a Bálint-nap a szerelmeseké. Amúgy Szent Bálint nem csak a szerelmesek védőszentje, hanem a lelkibetegek és az epilepsziával élőké is. Szóval ma rájuk is figyelmet kellene szánni. De ilyenkor persze nem tudunk venni macit olyan felirattal, hogy éljenek a lelkibetegek! Igazából az emberek imádják ezeket a dolgokat, de sosem jönnek rá, hogy nem kötelező. Miért kellene szilveszter éjfélkor pont virslit főzni? Ha én izgalmas miniszendvicseket akarok gyártani, ami még finom is, le fognak hurrogni, hogy nem virsli van? Valahogy a legtöbb ember tudatába befészkelődik: éjfélkor virsli van, ergo ha Valentin-napon párom van, meg kell lepni valamivel. Igazából te azt hiszed a szerelmedre gondolsz, de valójában a kereskedőkre, akik szívesen kínálják neked a tuti dolgokat. I love kereskedők!

Mire indul be ilyenkor őrülten a kereslet? A Tesco áruházaiban a desszerteket, a vágott és cserepes virágokat, illetve a speciális szíves dekorációval ellátott ajándéktárgyakat - párnákat, plüss figurákat, bögréket, lufikat - keresik leginkább a vásárlók. Ki gondolta volna, hogy mennek a szíves cuccok? A cukrászati termékek, pezsgők, alkoholos italok és ruházati cikkek iránt is megnő a kereslet ezekben a napokban. A vásárlások nagyobb része az utolsó két-három napon történik, a legerősebb nap a február 14-e. Egy átlagos februári naphoz képest kétszeresére-háromszorosára nő a Valentin-naphoz köthető termékek forgalma.

A másik mamutcég, a Spar, a desszertek forgalmát emelte ki. Február 12-e és 14-e között nő meg az édességek iránti kereslet, akkor egy átlagos naphoz képest csaknem négyszeres mennyiséget adnak el. Idén a Valentin-napi forgalom kétszámjegyű növekedését várja az üzletlánc a tavalyi év azonos időszakához képest.

Bátran kimondhatjuk, hogy ez a második nagy ciklus, ha lezártuk a karácsonyt és a szilvesztert. Nem csak az ajándéktárgyakra költünk, de megnő az éttermek, mozik, beülős helyek forgalma is. Egyes üzletek direkt szerelmeseknek szánt engedményekkel készülnek. Ha még nem is vagytok azok, simán lesmacizod az ismerősöd, hogy 20%-al olcsóbban vásárolj. A fővárosi állatkert is úgy gondolkodott, a szerelmesek most ketten egy jeggyel mehetnek be. (Lent: Csőröznek az ingyen jegyért az állatkert előtt – MTI Fotó: Mohai Balázs)

valentin

A marketingesek már próbálják kitolni a Valentin-napot a szinglik felé is. Szerintük őket is be kell vonni ebbe az egészbe, hogy még több profit termelődhessen. Vannak olyan helyek, amik inkább szingli összejöveteleket szerveznek. Nem vagy még szerelmes? Hát majd az leszel, csak költsél egy kis lóvét. Szép ez a Bálint-nap, csak ne essünk át vele a ló túloldalára.
 
Lejárt lemez már, de még mindig tetszik ez a vicc, ha úgy jön ki a lépés: – Szívem, tudod mi lesz február 14-én? – Hát persze! Folytatódik a Bajnokok Ligája! (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás