promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország felkerült a listára, Európa egyik legnépszerűbbje lett

Magyarország felkerült a listára, Európa egyik legnépszerűbbje lett

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Illusztris társaságba keveredett a főváros. 

Budapest bekerült Európa leglátogatottabb városai közé

Az elmúlt években Budapest folyamatosan növelte népszerűségét a nemzetközi turizmus térképén, és 2024-ben hivatalosan is bekerült Európa tíz leglátogatottabb városa közé, a 9. helyet szerezve meg. A magyar főváros számos turistát vonz történelmi látnivalóival, változatos kulturális programjaival és híres fürdőivel. A város különleges hangulatát a Duna két partján elhelyezkedő, kontrasztos Buda és Pest adja: a budai oldal csendes, zöldövezeti dombjai, míg Pest a nyüzsgő belvárosi élet központja. Nem csoda, hogy a világ minden tájáról érkező utazók élvezik a Gellért-hegyről elénk táruló panorámát, a Dunán tett hajókirándulásokat, valamint a Szent István Bazilika és az Országház épületének monumentalitását​.

A listavezetők: Párizs, London, Róma

A rangsor élén olyan ikonikus városok találhatók, mint Párizs, London és Róma, amelyek már évtizedek óta meghatározó célpontjai az európai turizmusnak. Párizs, a „fény városa”, évről évre milliókat vonz, akik az Eiffel-toronyból csodálják meg a város látképét, vagy a Louvre-ban gyönyörködnek a művészet remekműveiben. London sem veszít vonzerejéből, hiszen történelmi emlékei, mint a Buckingham-palota és a Westminster-apátság, valamint gazdag kulturális élete miatt folyamatosan ott szerepel a legnépszerűbb úti célok között. Róma, az örök város, szintén stabilan őrzi helyét a listán. Az ókori romok és a lenyűgöző reneszánsz építmények mellett a Vatikán is mágnesként vonzza a látogatókat​.

Kiemelkedő városok, amelyek lemaradtak a listáról

Érdekes módon néhány, hagyományosan kedvelt európai nagyváros, mint Madrid vagy Berlin, most nem került be a leglátogatottabbak közé. Madrid, bár kulturális és művészeti értékekben bővelkedik – elég csak a Prado Múzeum világhírű gyűjteményére gondolni – mégsem tudta megelőzni a népszerűbb városokat. Hasonló a helyzet Berlin esetében is: a német főváros gazdag történelme és pezsgő éjszakai élete ellenére nem vonzott annyi látogatót, mint mondjuk Párizs vagy London. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ezek a városok kevésbé lennének érdekesek, sokkal inkább azt tükrözi, hogy a turizmus trendjei folyamatosan változnak, és az utazók egyre inkább keresik az új, felfedezetlen városi élményeket, mint például Budapestet​.