promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
170 ezer forintos pizzát kínálnak a Dunakanyarban, jelenleg ez a világ legdrágább olaszos étele

170 ezer forintos pizzát kínálnak a Dunakanyarban, jelenleg ez a világ legdrágább olaszos étele

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Felférne a világ legdrágább ételeinek a sorába a Pest megyei étterem kínálata.

A világ legdrágább élelmiszerei között egészen változatos tételek foglalnak helyet. Szerepel rajta különleges tartással felnevelt marha, csak egy helyi malacból származó sonka és nyilván senki nem lepődik meg azon, hogy egy bizonyos fajta kaviár is szerepel a listán a ma már széles körben ismert szarvasgombával egyetemben.

Ha azt halljuk, hogy drága étel, mindenkinek van a fejében egy kép arról, hogy mit kap majd a tányéron.

Először is érdemes azt konkretizálni, hogy mit jelent az, hogy valami drága és ez abszolút olyan dolog, amit mindenki saját maga szab meg. Én magam például úgy gondolom, hogy egy különösebb esemény nélküli éttermes fogyasztás ételre költött része 5000 Forint körül rendben van, mások pedig ennyit egy évforduló alkalmával fizetnének. Nem mindegy az sem, hogy egy rántott húst ennénk krumplival, vagy valami olyan bakancslistás ételt akarunk kipróbálni, amivel régóta szemezünk.

Nem sokszor eszünk életünkben homárt, esetleg cápát, de a Váci utcában például található olyan étterem, ahol a kengurut, vagy a krokodilt, de a zebrát is megkóstolhatjuk. A különleges, ezáltal borsos árú falatok sorát folytatva azonban egy étel biztosan nem jutna eszünkbe.

Ez pedig a pizza.

Átlagosan 2500-4000 forint körül mozog egy jó minőségű nápolyi, római, vagy new yorki pizza ára, aki be szeretne ülni, vagy otthonra rendelni, nagyjából ezzel a kerettel kalkulál. Természetesen az ár a hozzávalók minőségétől függ, nem mindegy, hogy gépsonkát, vagy prosciuttot használnak, csiperkével, vagy portobello gombával ízesítik, esetleg akciós szalámit raknak rá, vagy egy milánói érlelésű felvágottat.

Most egy váci pizzéria még ennél is merészebbet gondolt.

Szokatlan feltéttel kínálják a pizzát, ami egyébként a fine dineningban már nem is annyira számít különlegesnek. Aranyat tesznek rá. Az aranyról tudni kell, hogy kis vékony lapokban kínálják, az íze viszonylag jellegtelen, ellenben nagyon különleges kinézetet kölcsönöz az ételnek és már csak meglátva az étlapon lehet egy olyan érzésünk, hogy itt most bizony valami igazán exkluzívval van dolgunk.

Az arany ára a gasztronómiában sem kevesebb, mintha az ujjunkon akarnánk viselni, így itt is meg kell fizetni az árát.

Itt sincs ez másképpen, a pizzéria 169.990 forintra kóstálta a termék árát, amiből be is mutattak egy szeletet. A turpisság aztán hamar kiderül: egy ötletes és vicces reklámfogásról van szó, amivel azt szeretnék megmutatni, hogy valami lehet úgy is igazán minőségi és finom, hogy nem tesznek rá teljesen felesleges alapanyagokat, ami miatt azt tízszeres áron kellene adniuk.

Azt, hogy a pizzát valóban meg lehet-e vásárolni náluk, az kérdéses, az viszont biztos, hogy a videójukat megnézve jobb lesz a kedvünk és egy kicsit talán meg is éhezünk valami olcsó, de finom harapnivalóra.