promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy éve lejárt hozzávalókból készítették a kenyereket: gyomorforgató, amit egy váci pékségben találtak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyomorforgató, ami egy váci pékségben uralkodott, azonnali hatállyal bezáratták a működését. 

Elképesztő állapotban lévő pékségre bukkantak Vácon, szinte hihetetlen, hogy ilyen körülmények között képesek voltak dolgozni. A Nébih közlése szerint az élelmiszeripari üzemben súlyos higiéniai problémákkal és nyomonkövetési hiányosságokkal szembesültek a szakemberek.

Az akció során mintegy egy tonna nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból. Olyan élelmiszereket is találtak, amelyek már egy éve lejártak. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Ráadásul a pékség elképesztő módon rendezetlen és takarítatlan volt, a helyiségek fala, mennyezete is szennyezett volt. A szakemberek által végzett ellenőrzést az is nehezítette, hogy az üzem több helyiségében nem működött a világítás sem. A hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval, a dagasztó helyiségben   található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek és koszosak voltak. 

A Nébih arról is hírt adott, hogy az üzletben a kézmosó csaptelep is kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak. Emiatt pedig egyáltalán nem csoda, hogy úgy döntöttek, hogy a tarthatatlan körülmények miatt bezárják a pékséget. Ám a dolgozókkal is akadtak problémák, a munkatársak ugyanis  nem viseltek megfelelő munkaruházatot, és még  érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal sem rendelkeztek.

Az érintett élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. Az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból

- olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oldalán

Az elképesztő állapotról videó is készült, amelyben jól láthatók a gyomorforgató részletek. 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás