promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy rendkívül veszélyes terméket hívott vissza a Nébih: komoly egészségügyi kockázata lehet, ha valaki nem viszi vissza azonnal a boltba
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aki ilyen terméket vásárolt, jobb ha azonnal vissza viszi az üzletbe.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatosan nagyon hasznos információkkal szolgál a vásárlók számára, hiszen általában olyan veszélyekre hívja fel a figyelmet, amikről sokszor még csak sejtésük sincs az embereknek.

Az utóbbi időben már megszokhattuk, hogy a Nébih szinte mindennap közzétesz egy újabb felhívás valamilyen termékvisszahívásról. Ezeket mindenképp érdemes figyelemmel követni, mert ha ezekből a termékekből vásároltunk, akár komoly bajunk is lehet belőle ha nem visszük vissza őket az üzletbe.

Nemrégiben például a Tesco sajátmárkás mandulájával volt probléma egy bizonyos kártevő lehetséges jelenléte miatt, de akadt olyan is, hogy különféle szaloncukrokat is visszahívtak, például a Penny termékeit, ugyanis több fajtánál is felmerült, hogy a feltüntetett lejárat időn belül termékromlás veszélye állhat fent.

A Nébih ma szintén közzétett egy bejelentést egy igen veszélyes termék visszahívása kapcsán. Primer aromás aminok kioldódása miatt ugyanis egy 34 centiméteres Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalomból az Edco Magyarország Kft.

A jelenséget a német cég, az RASFF jelentette be, de a lapát kínai gyártmány, referenciaszáma: 2023.5861. Akinek a birtokába került egy ilyen lapát, azt arra kérik, azonnal vigye vissza azt a vásárlás helyére. Ott pedig a teljes vételárat vissza kell téríteni minden vásárlónak.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint probléma a primer aromás aminok kioldódása. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, például papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is. A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású.

Aki tehát ilyen húsforgató lapátot vásárolt, azonnal vigye vissza a boltba!

 

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás