promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A külföld szerint ez a legjobb étel Magyarországon, sokan azonnal tiltakozni fognak

A külföld szerint ez a legjobb étel Magyarországon, sokan azonnal tiltakozni fognak

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Meglepő a lista a magyar ételekről.

A világ ételatlasza.

A Taste Atlas nevű oldal egy igazán hiánypótló oldal az interneten, hiszen ezen az oldalon tényleg rajta van a világ összes étele, és kiemelten itt vannak az egyes nemzetek és országok azon ételei, amelyek tradícionálisak. Több tízezer étel között barangolhatunk, kereshetünk, sőt, ami nagyon is kiemelkedően hasznos, hogy a hozzátevők alapján is kereshetünk, így tényleg megtalálhatunk mindenféle ételt.

Ezek között pedig rengeteg listát állítanak fel, van például olyan lajstrom is, hogy a világ száz legjobb sütije, és bizony itt is vannak szép számmal magyar édességek, magyarországi kuriózumok.

Ételek, amelyeket nem szeretnek külföldön.

A YouTube-on rengeteg olyan videó található, amelyben külföldiekkel kóstoltatnak meg magyar ételeket, és bizony ezekben nagyon látszik, hogy mi az ami abszolút tetszik nekik, és mi az, ami abszolút nem, az arcukról minden lejön. Ezekben a videókban pedig van trend, vannak visszatérő kedvenc ételek, és olyanok, amelyeket kevésbé szeret a külföld. A pacal például többször megosztó.

De mégis melyik áll most az első helyen?

A Taste Atlas-on az is különleges, hogy nincs egy mindentudó szakértői gárda, hanem az olvasók szavaznak és folyamatosan, a lista pedig dinamikus, tehát folyamatosan változik. Így tehát hónapok múlva már megeshet, hogy nem pont azaz étel lesz az első helyen, amit most mi első helyen látunk, hanem jön egy másik, és megelőzi ezt.

Van egy olyan lista is tehát, amelyen csak a magyar ételek vannak rajta, tehát egy belső verseny a magyar ételek között. A paletta pedig nagyon színes, így tényleg alkalmas arra, hogy megnézzük, mi az, ami jobban ízlik a külföldieknek, és mi az ami kevésbé Magyarországon. Nos, az első helyen most éppen a húsleves van, amely tényleg egy olyan étel, amelyet idehaza is nagyon sokan imádnak, de nem biztos, hogy a legfinomabb hazai étel listáján az első helyre tennék.

A húslevest követi a Túró Rudi és a Csabai kolbász, majd érkezik a Szegedi szalámi is.

ITT a teljes lista.