promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vége a Balaton egyeduralmának, totális csőddel indult az ősz

Vége a Balaton egyeduralmának, totális csőddel indult az ősz

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Ha ebből nem tanulnak a vendéglátósok, akkor semmiből.

A tavénkezdés minden szektorban nagy változásokat hoz, vízválasztó az a bizonyos dátum a gazdaság számára. Míg a nyári szünet alatt a családok gyakran hét közbe is különböző programlehetőségek után néztek, addig szeptembertől a kellemes, közös időtöltés nagyrészt hétvégére szorult ki. A szeptemberi iskola legnagyobb vesztese a Balaton, ami jelenleg tragikus látványt nyújt.

Eltűntek a turisták a Balatonról, az ősz és a tanévkezdés hatalmas kiesés a Magyar Tengernek.

Az első tanítási nap szeptember 2. napja volt, így elsején még volt lehetősége a családoknak kiélvezni a kánikulát. A strandok rogyásig tele voltak, azonban a Balatonon elvétve lehetett emberrel találkozni, még úgy is, hogy a legtöbb fizetős partszakaszon már nem kellett jegyet váltani.

Az igazi nyertese a hétvégi melegnek Hajdúszoboszló volt.

A méltán népszerű hajdúszoboszlói strandot annyian látogatták meg, hogy egy gombostűt sem lehetett volna már leejteni a parton. A medencében egymást érték az emberek, a parton elhelyezett nyugágyak és törölközők között már egy talpalatnyi helyet sem lehetett találni. Hasonló volt a helyzet a többi strandon is, igen szép bevételnek örülhettek több helyen is.

Az üres balatoni partszakaszoknak lehet köze a magas árakhoz?

Idén minden eddiginél több cikk jelent meg arról, hogy menyire elszabadultak a balatoni árak. A szállásköltségek sok családnak megfizethetetlenek voltak. Sokan csak egy napra látogattak el a hangulat miatt és egyre gyakoribbnak számított az is, hogy a családok hűtőtáskával érkeztek. Ebben szendvicsek, rántott hús, rágcsálnivaló volt a leggyakrabban, mivel egy többgyermekes család esetében már a lángos, vagy a főtt kukorica is nagy kiadást jelenthet.

A balatoni régió évek óta dolgozik azon, hogy ne csak három hónapig legyen vonzó opció a turisták számára, egyelőre azonban nem járnak sikerrel, ahogyan azt a lenti felvétel is mutatja. Az őszi és a téli táj is meseszép, ám sok vendéglátóipari hely is bezár ezekre az időszakokra, így egyelőre még az infrastruktúra sem készült fel a tömegre.

Az üres Balatonról készül felvételeket ide kattintva nézheted meg: