promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ha eddig nem volt pénzed a Balatonon nyaralni, akkor most örülhetsz: sok családnak lehet könnyebbség a szeptember

Ha eddig nem volt pénzed a Balatonon nyaralni, akkor most örülhetsz: sok családnak lehet könnyebbség a szeptember

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Mindenkit várnak a Magyar Tengerhez, jóval kedvezőbbek a feltételek.

Hiába lehet ma már szinte az egész világot bejárni, minden nemzetnek vannak olyan belföldön található ikonikus helyei, melyekre lágy szívvel és sok érzéssel gondol. Valami olyan, amihez gyermekkori emlékek kapcsolódnak, aztán pedig már a gyermekeink emlékeznek majd rá, ugyanolyan kellemes nosztalgiával, mint amivel mi gondoltuk arra a helyre korábban. Nekünk ilyen a Magyar Tenger. A Balaton a riviéra, hangzott el már sokszor sok helyen és bizony: egzotikus utazások ide, vagy oda, ott az Aranyparton feküdve valami olyan hangulat jár át, ami semmihez sem fogható. Csak éppen ez a hangulat nem olcsó.

Éppen ezért olyan tragikus az a fajta drágulás, ami bár az egész országot érintette, a balatoni turizmuson különösen megmutatkozik. Több cikkünkben is összehasonlítottuk már egy balatoni üdülés árait más országokban való kikapcsolódáshoz. Itt például annak jártunk utána, hogy egy heti szállás Milánóban kedvesőbb árú, mintha belföldön kapcsolódnánk ki, de az is egészen döbbenetes, hogy két hét a Maldív-szigeteken kisebb büdzséből kihozható, mint egy hét a nagyobb és ismertebb balatoni üdülővárosokban.

A Balatonon a nyár a főszezon, viszont a helyi vállalkozók, boltosok, tulajdonosok nagyon szeretnének ezen változtatni és igyekeznek változatos módokon odacsábítani a turistákat az év többi részében is. Nincs ez másképp az ősszel sem, amikor a forgalom jelentős visszaesést mutat, ez viszont azoknak, akiknek eddig nem volt módja itt néhány napra kikapcsolódni, kifejezetten jó hír. Ez ugyanis egy dolgot jelent: lejjebb mentek az árak, legalábbis a szállások tekintetében. Szeptember elsejével bár naptárilag beköszöntött az ősz, az időjárást ez koránt sem érdekli és még mindig kánikulát jósolnak a jövő hétre is. Ez tehát azt jelenti, hogy semmi nem szab gátat annak, hogy egy amolyan last minute útra benevezzünk és lefoglaljuk azt a szállást, amivel eddig csak álmodozva szemeztünk, immár az utószezonban. Persze ez nem minden hotelre, vagy apartmanra igaz, de az általánosan elmondható, hogy a szezon végéhez közeledve sokan csökkentik az áraikat, hogy így is maximális kihasználtsággal üzemeljenek a helyek, ezzel is profitot termelve. Mi Siófokot vettük górcső alá, ahol már egy 5 napos nyaralás 40 ezer forint környéké elérhető, míg ugyanez augusztusban majdnem 100 ezer forint fölé rúgott ez pedig több tíz ezer forintos különbség.
Az őszi Balaton gyönyörű, de mindenki nyugodjon meg: hiába a szeptemberi foglalás, még bőven a nyári arcát fogja mutatni Európa egyik legnagyobb tava.