promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: olcsóbb a Maldív-szigetek a Balatonnál, a magyar tengernél ennyi pénzért hozzánk sem szólnak, ennyiért nyaralhatunk a trópusokon valójában

Hivatalos: olcsóbb a Maldív-szigetek a Balatonnál, a magyar tengernél ennyi pénzért hozzánk sem szólnak, ennyiért nyaralhatunk a trópusokon valójában

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Itt az igazság, ennyit kell spórolnia egy átlag magyarnak, hogy eljusson álmai nyaralására.

Még javában dübörög a nyár és sokan ilyenkor, a nagyon kedvelt utószezonra időzítik a jól megérdemelt nyaralásukat. Vannak igazi sláger úticélok és nem meglepő, hogy az egyik legnépszerűbb, turisták által leginkább kedvelt ilyen a Maldív-szigetek. A legtöbb ember fejében úgy él a kristályszínű vízéről és szalmatetős, tengerbe nyúló házacskákról szóló kép, mintha beleégették volna az agyába az idilli környezetet, ám sokan ilyenkor egyből fel is sóhajtanak, mondván: nekem erre nem telik.

a de tényleg így van? Egy átlagkeresetű magyar család még csak nem is álmodhat róla, hogy eljut a meseszép Maldív-szigetekre? Ennek jártunk utána.

[[cikk1]]

Mivel ez nem éppen a leruccanunk a kocsival és 6 óra alatt lent vagyunk típusú úticél, így mindenképpen a repülőjegy árának a vizsgálatával kell kezdenünk a matekozást. A Skyscanner oldalán lehetőség van megnézni az adott hónap legolcsóbb repjegyárát, ezt pedig össze is hasonlíthatjuk a többi hónap áraival. Bár sokan szívesen tölteék itt a nyarat, azért ez mégis csak az a hely, ahová jó megszökni a tél elől, így egész évben viszonylag stabilak az árak, néhány tízezer forintnyi eltérés van közöttük, azonban ha rendszeresen és aktívan ellenőrizzük az árakat, akkor ki tudunk fogni olcsóbb ajánlatokat is, amivel pedig garantált a spórolás.

Sokan most biztosan több százezer forintos tételekre gondolnak, pedig az igazság ennél jóval barátibb: már 140 ezer forintért el tudunk repülni a Maldív-szigetekre, ami lássuk be, hogy kifejezetten baráti ár, még akkor is, ha nem sorolható az olcsó kategóriába. Viszont ha azt nézzük, hogy egy bakancslistás álom megvalósítása, akkor máris nem olyan borsos az összeg.

[[cikk2]]

A következő a szállás: itt nyilván a határ a csillagos ég, ám ha a legnépszerűbb szállásfoglaló oldalakat nézzük, akkor láthatjuk, hogy egy kéthetes nyaralást két főre, most figyelj: bőven 200 ezer forint alatt ki lehet hozni. Mi most az októbert vizsgáltuk, mivel a 140 ezer forintos jegyár is akkorra érvényes. A klasszikus, vízbe nyúló házak ennél azért drágábbak, de a vízpart mindenhol csodálatos, így enélkül a szállásfajta nélkül is tökéletesen élvezhető a nyaralás.

Láthatjuk tehát, hogy két hét Maldív-szigetek kevesebb mint félmillió forintból megvan. Az, hogy mennyit költünk, mit eszünk, milyen élményekre szeretnénk befizetni, pedig abszolút rajtunk múlik, ahogyan az is, hogy mennyi költőpénzzel érkezünk a szigetre. Én azon az állásponton vagyok, hogyha csak szendvicset ennék a két hét alatt, akkor sem csorbulna semmivel az az élmény, hogy meglátogathattam ezt a képeslapra illő tájat. Azt pedig már csak félve teszem hozzá, hogy két hétre ennyiért nem igazán találtam balatoni szállást.

[[vid1]]