promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérlázító dolog történt a Stonehenge-nél, futótűzként terjed a felelőtlen turistáról készült felvétel
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt biztosan nem szabad megtenni az ikonikus műemléknél.​

Egy bátor turistát elkaptak a biztonságiak, miután megpróbálta megérinteni a Stonehenge köveit, amivel nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta a műemlékhez tartozó szabályokat. Az akciójáról készült videó pedig azóta futótűzként terjed az interneten.

Amint az emlékművet gondozó English Heritage kifejtette a Stonehenge a világörökség része, az ókori emlékművet pedig sokan szent helynek tekintik. A látogatók ugyan körbejárhatják a köveket, de egyértelmű jelölések vannak elhelyezve a területen, hogy megakadályozzák a turisták károkozását.

A  korábbi években még közelebb lehetett menni a kövekhez, de nemrégiben korlátozásokat vezettek be a Stonehenge-nél mert számos látogató megpróbálta vagy a sziklákba vésni a nevét, vagy hazavinni az emlékmű darabjait.

Egy nő azonban úgy döntött, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a jeleket. A TikTok-on meg is osztottak egy rövid videót a turistáról, amin az látható ahogyan egyenesen a kövekhez sétál, miközben a biztonsági szolgálat egyik tagja kétségbeesetten próbálja megállítani őt felelőtlen tettétől.

A videó leírásában a TikTokker a következőket írta:

Nem szabad sem megközelíteni sem megérinteni Stonehenge-et, de ez a nő nemes egyszerűséggel átsétált a kerítésen, és megérintette azt, miközben nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta a  biztonságiak figyelmeztetését, akik követelték, hogy álljon meg.

A dologról persze a kommentelőknek is azonnal megvolt a véleményük:

Az ilyen helyeken a biztonságiaknak jogukban áll őrizetbe venni azokat akik megszegik a szabályokat

– írta egy dühös hozzászóló, míg egy másik hozzátette, hogy a köveket  igenis meg kell" védeni kell az idiótáktól".

Mondanunk sem kell tehát, hogy az eset nagy port kavart, de most nézzük is az erről készült videót, ami valósággal felrobbantotta az internetet.

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás