promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus kőpiramist rejt Magyarország turistaparadicsoma, a belseje olyan titkokat rejt, amire álmunkban sem gondolnánk
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te tudod, hogy hol van Magyarországon a kőpiramis?

Nem csak Egyiptomban vannak piramisok, hanem Magyarországon is. Bizony, sokak kedvenc túrahelye, a Bakony rejti magában a furcsa szerkezetet. A kőpiramis nem máshol, mint Székesfehérvár közelében, Iszkaszentgyörgyön áll. A Piramita erdőig kell egészen elsétálnunk, fel a hegyre, ahol aztán szembe találhatjuk magunkat a csodálatos kilátással a Bakonyra. Piramita-hegyi Piramishoz egy kis utcácskán keresztül lehet eljutni, szőlőültetvények között barangolva jut el az ember a kirándulóhelyre. Ott pedig tájékoztató táblák, padok, tűzrakóhelyek is vannak, könnyen jól tudja magát érezni itt az ember.

De vajon hogyan került a Balaton közelségébe egy ilyen építmény?

Egykoron egy egészen tízméteres piramis magasodott a hegyen, melyet gróf Pappenheim Szigfrid építetett. Egy családtagja emlékére épült meg, a legenda szerint, a főúri rokon beleszerelmesedett egy cselédlányba, ám a család nem fogadta ezt el, ezért a férfi önkezével kioltotta az életét. Szigfrid arra a helyre emelete a piramist, ahol a végzetes lövés eldördült, vagyis ahol a férfi életét vesztette. Az akkori piramis, az 1960-as évekig állt, majd lerombolták. A helyiek pedig elhordták a köveket és a házaikat építették fel belőle. 2014 azonban újraépült, azóta pedig az arra járók gyakran megcsodálják.

Íme, egy videó a magyar piramisról, így néz ki valójában:


Hozzá kell tenni, hogy Pappenheim Sziegfrid nagyon művelt ember volt, rajongott az ókori kultúráért, sokat járt Egyiptomban is. Rengeteg tanulmányozta a piramisokat, valójában ide köthető az, hogy miért magasodik egy egyiptomi építmény a Bakony keleti felében. A felépítés után ráadásul egy időkapszulát is elhelyeztek benne, a tervek szerint ötven év múlva fogják majd felnyitni. Tehát a belseje sokak számára hatalmas titkokat rejt, még jó pár évet kell várni arra, hogy kitudódjon a rejtély.

Forrás: utirany.hu, orszagjaro.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás