promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebuktatta magát a McDonald’s, döbbenetes titokra derült fény a népszerű gyorsétteremlánccal kapcsolatban, most te is megtudhatod
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a titka a McDonald’s gyorsétteremnek.

Miközben a klasszikus Big Mac-et esszük kólával párosítva, észrevehettük, hogy a McDonald’s Coca-Colája nem olyan ízű, mint a dobozból származó kóla. A szénsavas buborékok másként pattannak kevésbé erősek és intenzívek. Egyáltalán nem nevezhető rossznak, de másfajta élményt biztosítanak. Sokan a gyorsétteremben kapható üdítőt pedig jobban is szeretik.

Azok az emberek, akik a klasszikus, hagyományos kólához, nem pedig a Coke Zero-hoz vagy a diétás kólához nyúlnak, elvárják, hogy a szénsavas ital mindenhol ugyanolyan ízű legyen. Az emberek a Redditen és a TikTokon meg vannak győződve a különböző ízről, de vajon mi lehet az igazság?


A kóla hivatalos formulájával ellentétben, amely szigorúan titkos, a gyorsétteremlánc meglehetősen nyíltan beszél arról, hogy az általa árusított ikonikus üdítőital változata miért különbözik a helyi szupermarketben vagy sarki boltban vásárolt kólától. A McDonald's közleményt adott ki, hogy megválaszolja az ősrégi kérdést: miért más az íze a McDonald’s Coke-nak?

A válasz szerint az összetevőket külön szállítják, és egyedi módon keverik össze a helyszínen, ezért lehet más az íze a gyorsétteremben.

„Sok oka van annak, hogy a Coca-Cola más ízt biztosít a McDonald’s-ban. Egyszerűen követjük a Coca-Cola irányelveit, és lépéseket teszünk annak érdekében, hogy kiváló minőségű itallal szolgáljunk. A vizet és a Coca-Cola szirupot előre lehűtjük, mielőtt az italadagolóba tennénk és a szirup arányát úgy állítjuk be, hogy a jég elolvadjon”

- írta közleményben a McDonald's.

Hozzátették, hogy A vizet és a Coca-Cola szirupot, a két fő összetevőt külön szállítják a McDonald's láncokhoz, majd helyben összekeverik, ellentétben a boltok polcain található italokkal. Továbbá az összes vizet megszűrik, ami a kólákba kerül, italrendszerünket is hidegen tartják állandóan, így az ital mindig frissítő.

Ez a leghagyományosabb módja a kóla elkészítésének, mutatjuk a következő videóban, hogy ezt valójában hogyan is csinálják.

Forrás: Metro

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás