promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még Tutanhamon sírja sem szórt annyi átkot, mint a rejtélyes ördögtorony, fekete mágia és ördögi rituálék színhelye volt az amerikai látványosság
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ördögi hely Amerikában, majd izgalomban tartja a helyieket és a turistákat. 

A Wyoming-i ördögtorony talán az egyik legkevesebb figyelmet kapó nevezetesség Amerikában. Ez a torony Wyoming állam középső részén, Devils Tower Nemzeti Emlékhelyen található. Vélhetően a 386 méter magas felfelé ívelő oszlopos szerkezete miatt nevezték el a helyi lakosok "ördögtoronynak". Az ördögtorony geológiai szempontból meglehetősen egyedülálló. Az oszlopok a kőzet megkristályosodásából és hűléséből erednek, mint például a bazalt. Az oszlopok egyenesen emelkednek a talajból, és felfelé csökkenő átmérővel rendelkeznek, ami lenyűgöző látványt nyújt.

Az ördögtorony történelmileg és kulturálisan is fontos szimbólumnak számít az őslakos amerikai törzsek számára, történetek és legendák kapcsolódnak hozzá. A környéken számos ember szent helyként tiszteli a képződmény, emellett rengeteg festmény és más művészettörténeti emlék készült, amelyek az ördögtoronnyal kapcsolatos vallási és spirituális hagyományokat tükrözik. Wyoming-i ördögtorony legendája sokak szerint egy régi, elhagyatott toronyhoz kapcsolódik, amely az állam Wyoming területén található. A legenda szerint a torony egykor az ördög lakhelye volt, és különböző gonosz erők és entitások tartózkodtak benne.

A legenda elmondása szerint a torony építését egy gazdag, de különc férfi rendelte meg, aki állítólag kapcsolatban állt a sötét erőkkel. A torony építése során olyan jelenségek történtek, mint állandó sötétség, szokatlan időjárási anomáliák és furcsa hangok. A torony elkészültével a férfi állítólag megátkozta a helyet, mely átkok megakadályozták, hogy bárki is megközelítse a tornyot.

 Az elmondások szerint azok, akik megpróbálták megtörni az átkot, különféle súlyos következményekkel szembesültek, mint például betegségek, balesetek vagy eltűnések. A legenda még arról is szól, hogy a toronyban találtak titkos folyosókat és alagutakat, amelyek mélyre vezetnek, és rejtélyes rítusokhoz, fekete mágiához és ördögimádathoz kapcsolódnak. Bár a legendában említett torony valószínűleg nem létezik a valóságban, sokan még mindig hisznek a Wyoming-i ördögtorony történetében és a sötét erők jelenlétében. A torony és a hozzá kapcsolódó rejtélyek továbbra is inspirálást nyújtanak a különböző kalandos történetekhez és fantáziavilágokhoz.

Forrás: nps

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás