promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő az ördöghíd története - emberáldozatot kért a segítségéért cserébe az ördög, de az emberek átverték
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Európában azt a több tucat ősi hidat, amelyek olyan technológiával készültek, amely az adott korban nem volt ismert, ördöghidaknak nevezték.

 

Az összes ördöghíd közül, talán látványra és szerkezetre a legérdekesebb.

A kelet-németországi Kromlauer Parkban található híd alakja nem a megszokott látványt nyújtja. A titokzatosan félkör alak távolról visszatükröződik a víz tetején, és ezáltal egy tökéletes gömböt varázsol elénk. 200 hektár széles, és az egész híd ember alkotta mestermű. A gyönyörű táj közepén helyezkedik el a híd, és az ősz vagy a tavasz lehet a legjobb alkalom megcsodálni ezt a titokzatos szépséget.

Meglepő módon a víz, mint a feszített víztükör feszül a híd alatt. Ezt senki sem érti.

De a híd építési technológiája is bőven megelőzi a korát, így elég sok legenda kötődik hozzá. De a rejtélyek mellett a legerősebb mítosz az, hogy a hidat maga a Sátán építette. Ezért a Sátán hidjának is nevezik.

Rakotzbrücke története

A híd legendája úgy szólt, hogy az ördög segédkezett a híd építésében, de cserébe az első áthaladó ember életét követelte áldozatként.

Az emberek azonban átverték az ördögöt és egy állatot csábítottak át a hídon, így nem sikerült az ördög terve.

1860-ban egy helyi lovag, Friedrich Hermann Rotschke, a gótikus építészet szerelmese építette. A "Brücke" németül híd, de a "Rakotz" jelentése még mindig kifürkészhetetlen. A híd főleg bazaltkövekből áll, amelyeket fagerendákkal rögzítettek. Néhány követ skandináv országokból hoztak. Ez egy építészeti remekmű, amelyet meg egyszer a saját szemünkkel is látni kell. Mivel egy erdő közepén helyezkedik el a híd, a legendák mellett a látványa is kísérteties volt.

[[kod1]] 
 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás