promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató videó terjed a magyar Csernobilról, bemenni is életveszélyes az elhagyatott városba
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár sokan nem tudják, de bizony létezik egy hely hazánkban, amit a magyar Csernobilnak neveznek, nem is véletlenül.

Magyarországon rengeteg elhagyatott, titkos hely van, ami csak a kíváncsi felfedezőkre vár, ám vannak ezek között olyan helyszínek is, amelyek igencsak veszélyesek lehetnek.

Nemrégiben például több cikkünkben is beszámoltunk arról, hogy Budapest alatt is olyan dolgok húzódnak, amelyekre egyáltalán nem is gondolnánk. A Duna alatt például létezik egy olyan titkos folyosó, amely átvezet a folyó egyik oldaláról a másikra, vagyis Budáról Pestre és a Halászbástya területén is bukkantak már egy furcsa ajtóra, amely egy régi kápolna belsejébe vezet. 

Még azonban ez sem minden, ugyanis Budapest egy másik területén is elképesztően rejtélyes dolog található, méghozzá a Jászai Mari téren. A Margit híd előtt, pontosabban a Jászain található McDonald’s gyorsétteremnél van egy lejáró, ami egy igazán szokatlan helyre vezet, amiről alábbi cikkünkben számoltunk be:

Ha azonban azt hitted ezek mellett nincsenek még rejtélyes helyek Magyarországon nagyot tévedtél, létezik ugyanis egy olyan elhagyatott helyszín, amit a Magyar Csernobilnak neveznek és egy elképesztő videót is közzétettek róla a TikTok-on.

Az említett laktanya Szentkirályszabadján található, ami egy község Veszprém vármegyében. Itt található a videóban is bemutatott rejtélyes épület, amelyben egykoron tisztek és katonák laktak, majd egyik pillanatról a másikra szedték a sátorfát, és 1995-ben fokozatosan kivonultak. Az épületeket ezt követően mindössze egy évig őrizték, majd ami mozdítható volt, azt mind kilopták a területről.

A TikTok-on közzétett felvételben bemutatják, hogy néz ki most az elhagyatott laktanya, az állapotok pedig valóban igen riasztóak. Romos bútorok, szemét és mocsok lengi körül a helyet, tényleg azt az érzést nyújtva mintha az igazi atomkatasztrófa által sújtott Csernobilban lennénk.

A kommentek szerint egyébként a helyre csak engedéllyel lehetne bemerészkedni, ám a bátor TikTokker enélkül is bement, ám mindenki figyelmét felhívta, hogy a laktanya életveszélyes lehet.

Most pedig végezetül nézzük a megdöbbentő videót!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás