promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy balatoni város amely sokkal szemkápráztatóbb ősszel mint nyáron, idén semmiképp sem érdemes kihagyni ha csodát akarsz látni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Engedjük el azt a tévhitet, hogy a Balaton csak nyáron az igazi: ősszel is hatalmasat dobbanhat a szívünk ettől a várostól.

A Balaton, amely Magyarország legnagyobb tava és nyáron az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, ősszel is varázslatos élményeket rejt. Az őszi Balaton mindenkit elkápráztat gyönyörű tájaival, érdekes programjaival és az enyhe időjárás tökéletes kombinációjával.

Rengeteg érv szól az őszi balatoni kiruccanás mellett. Az őszi Balaton csendesebb, jóval nyugodtabb, mint a nyári szezonban. A strandok üresek, a városok nem zsúfoltak, így tökéletes helyszín a pihenésre és a feltöltődésre. Természetesen látványra is kihagyhatatlan: lenyűgözőek az őszi fák színei és tájai, dombjai, változatos formái is csodálatosak ilyenkor.

Az őszi időszak a borászatokban is pezsgő időszak, hiszen ekkor zajlik a szüretelés, amely rengeteg kultúrális és gasztronómia programmal jár együtt. Kihagyhatatlan a helyi pincék kínálata, ahol a Balaton környékének híres borait, például a Badacsonyi vagy a Balatonboglári fajtákat is megkóstolhatjuk.

Az enyhe őszi időjárás ideális túrázásra és kerékpározásra, kellemes kikapcsolódást nyújt a hűvösebb idő, de a vitrorlázáshoz is ekkor a leideálisabbak a körülmények. Nem mellesleg, a Balaton régiójában számos wellness-szálloda és termálforrás található, ahol tökéletesen felmelegedhetünk és lazulhatunk a hűvösebb időben.

Amennyiben szeretnénk belevetni magunkat a Balaton őszi felfedezésébe, akkor Tihanynál jobb választást nem is tudnék elképzelni. Volt lehetőségem személyesen ott kikapcsolódni november környékén egy welness szállodába és példátlan élményben volt részem.

A kellemes, forróvizes medence után jól esett a séta a csípős időben és ha attól félnénk, hogy nem találunk semmit nyitva, akkor tévedünk. A balatoni régió nagyon régóta kampányol amellett, hogy a turizmus ne egy szezonra szóljon, hanem egész évben nyereséges legyen, minden résztvevőnek: a turistáknak és a városoknak is.

Tehát ugyanúgy találunk nyitott éttermet, borozót, élelmiszerboltot és szuvenírboltot, mintha csúcsszezonnak számító júliusban érkeztünk volna.

Tihany azért is remek választás, mert gyakorlatilag nincs olyan látnivalója, amelyik ne lenne az év bármely részében élvezetes.

A Tihanyi-félsziget közepén található a Belső-tó, amely egy vulkanikus krátertó. A tó környezete gyönyörű és csendes, ideális hely sétákhoz és piknikekhez. A Tihanyi-félsziget legkiemelkedőbb látványossága a Tihanyi Apátság, amelyet 1055-ben alapítottak és a félsziget ikonikus emlékműve, rengetegen zarándokolnak el, hogy megcsodálhassák ezt az építészeti remekművet. A templom és a körülötte lévő terület rendkívül szép és történelmi értékkel bír.

A Tszintén itt található levendulaszántó nyáron lenyűgöző, de őszi időszakban is érdemes meglátogatni, a gyönyörű kilátást és a kézműves levendulatermékek miatt.

Tihanyban található a Kopaszhegy, amely kiváló kirándulási lehetőséget kínál a természetbarátok számára. A hegy tetejéről szintén lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra és a környező vidékre.
Emellett pedig Tihany történelme és kultúrája nagyon gazdag. A Tihanyi Múzeum rengeteg érdekes kiállítást kínál a település múltjáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás