promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre a helyre tilos belépned a Balatonnál – titokzatos területek, amiket a turisták alig ismernek
Borítókép:  Bringábor Túrák
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha azt mondjuk, hogy Balaton, akkor a legtöbb embernek az unalomig ismert klasszikus part menti látnivalók és a strandok jutnak eszébe.

A strandolást imádja az ember, de a magyar tenger környéke azonban sokkal többet kínál az ide érkezőknek, mint gondolnánk. Számos látványos útvonal halad a tó partjához közel, melyeken keresztül - akár kerékpárral - rengeteg rejtett érdekességet és izgalmas pontot fedezhetünk fel. Ezekből a helyekből mutatunk most párat nektek.

A Balaton környezetének látnivalóban leggazdagabb része a Balaton-felvidék: a tó északi partja mentén, mindössze 10-15 km szélességben húzódó kistáj egy igazi kincsesbánya ha természeti, vagy akár történelmi érdekességekre vágyunk. Tudtátok, hogy ezen a pár négyzetkilométeres területen több mint két tucat romantikus templomromot találhatunk? Ráadásul ezeket akár egy kerékpártúrára felfűzve is felkereshetjük.

Nem csak egykori templomok árulkodnak a múlt emlékeiről: rejtélyes sorsú várakat is fellelhetünk kitartó túrázással-tekeréssel: az egyik ilyen a Pécselyi-medence fölött “őrködő”, hányattatott sorsú Zádor-vár, mely a 14. században épült, és megmaradt falai mellől az egyik legszebb balatoni panorámát csodálhatjuk meg.

A Balaton mentén azonban nem csak épített látnivalókat érdemes beiktatni utazásunk során: egykoron fortyogó vulkánok uralták ezt a környéket. Egy ilyen képződmény hozta létre a Tihanyi-félszigetet is. Tudtátok, hogy az egykori kitörés kráterei mentén alakult ki a félsziget belsejében található Külső- és Belső-tó? Előbbi természetvédelmi korlátozás miatt nem látogatható, de utóbbi partjára akár kerékpárral is elgurulhatunk - garantáltan különleges kilátásban lesz részünk, ráadásul a tudat, hogy az egykori vulkán „szájánál” állunk, tovább fokozza az élményt!

Érdemes tehát elkanyarodni kicsit a Balaton partja menti, hagyományos helyszínek mellől, hiszen nem csak izgalmas, de kevésbé zsúfolt részeket fedezhetünk fel magunknak. Irány a Balaton!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás