promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
György herceg kedvenc fogását 15 perc alatt az asztalra varázsolhatod, ízrobbantó királyi lakoma készül fillérekből
Borítókép:  youtube.com/@GMA
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt gondolnád, hogy György herceg kedvenc étele valami olyasmi, amit te még sohasem kóstoltál, hiszen egy királyi sarj csak csilivili ételeket kívánhat? Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél.

A leendő trónörökös kedvenc étele egy igazi olasz klasszikus, amihez semmi szükség királyi szakácsokra, ugyanis te is bármikor elkészítheted otthon. Az eredeti recept egy picit borsosabb árú, azonban ahogy azt megszokhattátok tőlem hozok egy olcsóbb alternatívát amellett, hogy az étel jellegét maximálisan megtartjuk.

A középpontban pedig a Carbonara áll.

Ez egy klasszikus olasz tészta, mely a régió gasztonómiáját figyelembe véve kevés összetevőből áll, azonban ezek mind jó minőségűek és igen intenzív ízélményt garantálnak.

Az olcsó és gyors carbonara hozzávalói (amikből egyébként jelenleg is elég sok akciós), 4 főre:

1 doboz felkockázott bacon

1 egész darab parmezán (Nem érdemes a poros verzióval vacakolni. Könnyedén ledarálod az egészben kapható verziót is, cserébe nagyjából kétszer annyi mennyiséget kapsz, mintha előre elkészítve vennéd.)

Só, bors

1 zacskó 500 grammos tészta

6 tojás

Tegyetek fel forrni annyi vizet, ami bőven ellepi a tésztát, ezt picit sózzátok meg. Serpenyőbe egy kevés olajon pirítsátok meg a baconkockákat, amikor ez megvan, ezt húzzátok félre és kicsit hagyjátok hűlni. A tésztát tegyétek a vízbe amikor felforrt és nagyjából 8 percig főzzétek. Szűrjétek le, a tészta főzővízévől pedig tegyetek félre egy pohárral. A tojásokat üssétek fel (az eredeti receptben csak a sárgája kellene, mi azonban ugye spórolunk) és keverjétek össze a parmezánnal.A tésztát öntsétek hozzá a megsült baconhoz, ami enyhén még meleg, öntsétek rá a sajtos tojást, sózzátok és borsozzátok, keverjétek össze, majd a tészta főzővizét is tegyétek hozzá. Vigyázzatok, hogy ne legyen csomós! A titok, hogy mindent melegen, de nem forrón kell belekeverni!

Ha ez megvan, akkor tálalhatjátok is György herceg kedvenc fogását, elég jó érzés lesz úgy a főzés utáni mosogatás, hogy akár egy herceget is meg tudtatok volna vendégelni.

Forrás: dailymail.co.uk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás