promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megbukott a kalóriák számolgatása - eláruljuk az egészséges étkezés igazi titkát
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hosszú élet titka az egyik alapvető élelem gyakori fogyasztása, és nem a fogyókúra .

Már hosszú ideje számít sikkes és divatos témának a kalóriák, illetve a cukrok, zsírok, fehérjék és mindenféle szénhidrátok számolgatása, a grammra és napokra kiszámított pontos mennyiség bevitele. Azonban ennek a módszernek az alkalmazása a lehető legritkább esetben vezet sikerre, ugyanis nagyon nehéz egységes képletet alkalmazni az optimálisan egészséges szervezet fenntartására mindenkire ráhúzva.

Viszont sokkal sikeresebb módszer lehet a megfelelő tápanyagok rendszeres fogyasztása úgy, hogy nem mellőzünk olyan élelmiszereket, amelyek a legváltozatosabb élelmezést biztosítják a testünk működése érdekében. Ilyen jelentőségű a rostok magunkhoz vétele, mert a legújabb kutatások szerint összefüggésben vannak a betegségek elleni védelemmel, és azok kockázatának csökkentésével. Megelőzhetik a diabétesz, és mozgásszervi gyulladások kialakulását.

A növényi rostok fogyasztása kimondottan hasznos a bélműködés helyes funkcióihoz. A kutatások szerint a vidékeken élők és több friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztók bélbaktérium populációi többszörösen hatékonyabbak és életképesebbe, mint a nagyobb városok, sokkal több készételt megevő lakói.

Egy régebbi tanulmány szerint, ha minden nagyobb étkezés előtt egy almát fogyasztunk, az jelentősen hatásosabb emésztést irányoz elő. Fontos tanács, hogy mivel szinte az összes zöldség és gyümölcs rostban gazdag, így érdemes mindig a helyi, szezonális termékeket előnyben részesíteni. Fontos megjegyezni azt is, hogy felesleges mellőznünk a finom a falatokat is, ezért a szerző megjegyzi, hogy egy nagy szelet pizza mellé bátran együnk meg egy marék borsót is. A nehéz fehérliszttel és élesztővel készült tészta gyomorban történő lebontásához jótékonyan járul hozzá a hüvelyes zöld kedvenc.

Érdemes megfogadni, hogy a napunk megalapozásához együnk egy kevés rostot reggelire. Dióval és szeletelt gyümölccsel megbolondítva a zabpehely, a kása ízletessége a plafonig ugrik. Jó tanács, hogy ne akarjuk kiváltani a friss növények fogyasztását rost-kiegészítő tabletták vásárlásával, ezeknek ugyanis több lehet a mellékhatása, mint a pozitív kifutása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás