2 összetevő: keverd össze, idd meg és láss csodát - íme egy nem várt csodarecept
Olvass tovább...
A savanyú káposzta táplálkozásra gondolunk sokszor megfeledkezünk nagyanyáink ősi praktikáiról. Ilyen például a savanyú káposzta leve is. A fogyókúrázók is használhatják, gyorsabban tudnak fogyni.
A savanyú káposzta táplálkozásra gondolunk sokszor megfeledkezünk nagyanyáink ősi praktikáiról. Ilyen például a savanyú káposzta leve is. A fogyókúrázók is használhatják, gyorsabban tudnak fogyni. A savanyú káposztaleves az egyetlen étel, aminek az elfogyasztása és megemésztése több kalóriát éget el, mint amennyit beépít.
Olvass tovább...
A savanyúkáposzta az anyagcsere számára fontos elemeket tartalmaz, erjedésekor jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el, melyek gátolják a káros mikrobák elszaporodását és kedvező hatással vannak a bélflórára. A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi magas C-vitamin tartalmát. Ugyanakkor a savanyúkáposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag szintén gyógynövények, melyek pozitív hatással vannak az emésztőszervi- és a légúti betegségekre. A C-vitaminon kívül A- és B-vitaminban is gazdag, de kálium, kén, vas, klór, nátrium, foszfor, kalcium és jód is van benne.
Szabályozza a vércukrot, tisztítja a beleket, segíti a máj működését, csökkenti a koleszterint, sőt még a rákos megbetegedés megelőzésében is jótékony hatással van a szervezetre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Olajon hagymát majd apróra vágott fokhagymát üvegesre pároljuk, sózzuk, borsuk. A levétől megszabadított lecsepegtetett, felvágott káposztát, majd pár perc pirítás után megszórjuk a füstölt paprikával, és beledobjuk a három babérlevelet, az őrölt köményt, és ezután adjuk hozzá a 2 liter alaplevet. Fontos, hogy főzzük negyedóráig. 15 perc főzés után, mehet bele a karikára vágott répa. 5 perc főzés után a kb. másfél cm-es kockákra vágott krumpli és a lencse is. Addig főzzük, amíg a krumpli a répa és a lencse megpuhul.
Friss tejföllel tálaljuk. Ha tudjátok, csináljátok meg a fogyasztás előtti nap, így sokkal jobban összeérnek az ízek.