promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csoda történt – kivételesen nem húz le a Wizz Air?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 Figyelem: módosította szabályzatát a Wizz Air, minden utast érint.

Szerintem mindenkinek van egy története, amikor vagy éppen a poggyászt próbálja keservesen beletuszkolni a szabvány keretbe, vagy kétségbeesve húzni felfele a túlsúlyos bőröndből a ruhákat. A Wizz Air már évek óta nagyon szigorúan veszi a poggyász szabályokat, ha csak egy kerék, vagy fül kilóg a keretből vagy túl nagynak ítélik a wizzaires kollégák kézipoggyászunkat, akkor jön a tiltás vagy a bírság.

Már lassan mindenért fizetnünk kell, nálam az verte kis a biztosítékot, hogy fizetnem kell azért, hogy a saját férjem mellett ülhessek a gépen, amire mind a ketten jegyet váltottunk.

A világ és főként a social media tele van már trükkökkel, hogyan lehet „felcsempészni” plusz ruhát a gépre, vagy hogyan pakoljunk okosan, hogy egy kézitáskával is átvészeljünk egy pár napos kiruccanást és ne kelljen többet fizetni a poggyászért, mint magáért a jegyekért.

Úgy látszik a Wizz Air most enyhített és a rengeteg plusz új költség mellé egy kis kedvezményt adott utasainak, ugyanis Wizz Air oldalán megjelent egy új információ, miszerint

 “A megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/ kerekei; a kerekek azonban legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét.”

Ez azt jelenti, hogy nem kell mostantól letörnünk vagy leaplikálnunk saját bőröndünk kerekeit, ha nem több mint 5 cm bátran felvihetjük kerestől magunkkal bőröndünket.

Itt olvashatjátok el az új szabályt és a pontos méreteket, érdemes ezt a linket elmenteni és bemutatni, amennyiben a Wizz kollégák akadékoskodni kezdenek. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás