Tanuld meg a legmenőbb konyhai trükköket!
Olvass tovább...
Ezekkel az apró konyhai praktikákkal a legprofibb chefek és szakácsok közé tartozhatsz.
Csúszás mentesíts
Jamie Olivertől tanultam, hogy minden konyhai tál, keverő tál vagy vágódeszka alá tenni kell egy nedves rongyot, meggátolva azt, hogy csúszkáljon a pulton. Apróság, de nagyon megkönnyíti az életet a konyhában.
Ne pazarold el a maradék bort
Ha megmaradt egy kis bor, amit már nem fogsz meginni, azt is megmentheted. Öntsd ki a bort egy jégkocka tálcába. Használd később a lefagyasztott borkockákat a főzés során.
Óvd a felvágott gyümölcsöt a barnulástól
Facsarj egy kevés citromlevet a felvágott gyümölcsre, hogy ne barnuljon meg. Egy adag mézet is keverhetünk össze két adag vízzel. Ez a módszer lelassítja az oxidációs folyamatot.
Kristályosodott méz ellen
A méz egy idő után kikristályosodhat és nehezen használható. A kristályosodást megfordíthatjuk, ha 5-10 percre egy tál forró vízbe helyezzük, így ugyanolyan jó lágy lesz, mint az új korában.
A kemény krémből a valaha volt legjobb burgonyapüré
A konyhafőnökben láttam, hogyan készítik a legkrémesebb és legfinomabb burgonyapürét. A titok, hogy víz helyett sűrű tejszínben forralod fel a krumplit. Természetesen nem ez a legegészségesebb verzió a világon, de hát istenem, ez egy ízbomba a szánknak. Még túrbózhatjuk, ha nem vajjal, hanem krémsajttal pépesítjük, jobb ízt ad a burgonyának.
Olvass tovább...
Olvassz csokoládét mikrohullámú sütőben
Nem kell dupla edény és gőz a csokoládé olvasztásához. Egyszerűen csak dobd be a mikróba a csokoládét egy mikrohullámú sütőben is használható tálban és vedd le 50%-ra a teljesítményét. Az első perc után ellenőrizd azért, majd vedd ki és keverd meg, utána pedig folytasd ezt 30 másodpercig.
Akadályozd meg, hogy a burgonya megbarnuljon
Ha előre meg akarod pucolni a burgonyát, egyszerűen fedd le hideg vízzel, nehogy megbarnuljon. A burgonya egy kicsit megszívhatja magát vízzel, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod így, de ha burgonyapürét készítesz belőle, valószínűleg nem fogod tudni különbséget észrevenni.