promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tanuld meg a legmenőbb konyhai trükköket!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A meggy vagy cseresznye magozási technika egyértelműen óriási, van amit meg kétszer is bemutatnak, mivel összevágott videóról van szó. Például a tojásfehérje és sárgája szétválasztását. vagy hogyan mérjünk ki egy adag spagettit.

Ettől függetlenül továbbra se vegyünk mindent készpénznek, amit az interneten látunk. A hagymavágásnál tényleg éles kést kell használni, mert így kevésbé roncsoljuk a hagyma sejtjeit. A hagyma enzimjei gázt termelnek(allinase elnevezésű enzimeket és szulfidokat), ami a levegőbe jut. Amikor ez a gáz eléri a szemet, elvegyül az abban lévő vízzel és enyhe kénes savvá válik. Ettől könnyezünk.
 
Az, hogy vegyünk be egy rágót hagymavágás közben, vagy gyújtsunk gyertyát, az mind hülyeség. Ugyanúgy fogunk könnyezni tőle. Ha nincs éles késünk, akkor a hagymát tegyük hűtőbe vágás előtt, valamint nyissunk ablakot a szeletelésnél.

Szóval pár trükk eléggé használhatatlan a videóban, de egyértelműen ki tudjuk válogatni mi az, amire szüksége lehet, és mi az, amire abszolút nem. Azonban érdemes végignézni, hogy könnyebbé tegyük a sürgés-forgást a konyhánkban. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás