promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gazdik bibliája ahhoz, hogyan utazzunk kutyával, hogy mindenkinek kényelmes legyen
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kutyával utazni stresszes, akkor is, ha nekünk van a legneveltebb kedvencünk. Azonban, ha betartjuk azokat az apró szabályokat, amelyeket cikkünkben összeszedtünk, akkor élmény és öröm lesz kutyusunkkal bejárni a világot. Nézzük, melyek ezek a fontos tudnivalók.

 

Oltás:

Győződj meg arról, hogy kedvenced minden oltást megkapott. Fontos, hogy nálad legyen a kutyus útlevele, melyben legfrissebb oltásai is fel vannak vezetve. Ez egy pár perc alatt kikérhető dokumentum, melyet az állatorvos kiállít utazás előtt. Érdemes arra is felkészülni, hogy vannak-e olyan betegségek, amelyeket az adott térségben elkaphat a négylábú kedvencünk. Keress információkat a környéken található kullancsokról vagy homoklegyekről, hogy megbizonyosodj arról, kell-e különleges óvintézkedéseket tenned kutyáddal kapcsolatban.

Stresszoldás:

Állatorvosod fel tud írni természetes vagy annál erősebb stresszoldót kutyusodnak, ha messzebb mennétek. Ne felejtsük el, ezek a készítmények veszélytelenek, azonban sokat segítenek, hogy a kiskutyánk ne legyen rosszul, ne fulladjon be, vagy ne stresszelje túl magát az út során.

Csak és kizárólag orvos által felírt szert adjunk kutyánknak.

Pakolás:

Csomagold be a szükséges dolgokat egy könnyen hozzáférhető táskába. Minden kutya más és más alapvető tárgyakat igényel. Győződj meg róla, hogy ezeket beraktad:

  • táplálék,
  • némi víz,
  • 2 edény,
  • póráz és a hám,
  • a kakizsákok,
  • játékok és a finomságok.

Tartsd ezt a táskát egy könnyen elérhető helyen, hogy az utazás során szükség szerint kivehess bármit.

Fárasztás

Ez az egyik legfontosabb. Fáraszd ki kutyádat egy hosszú sétával, futkározással, játékkal, mielőtt elindulnál. A kutyák sok elfojtott energiával rendelkeznek, különösen, ha kölykök.

Biztonság

Kösd be hevederrel vagy kutya biztonsági övvel. A kutyáknak nem szabad megengedni, hogy az autóban mászkáljanak, miközben az mozgásban van, mert nemcsak rá, de a sofőrre és a közlekedésben résztvevőkre is egyaránt veszélyes. A kistestű kutyák a biztonsági övvel rögzítve ülhetnek, míg a nagyobbak a hevederen keresztül rögzíthetők a biztonsági övhöz.

Kényelem

Érdemes a saját szagukkal ellátott plédet alájuk tenni, hogy biztonságban és otthonosan érezzék magukat.

Hőség                                                   

Rakj fel árnyékolókat, hogy kutyádat ne érje napfény. Ha nyáron utaztok, az autó felmelegedhet a nap hatására.

Pisiszünet

2 óránként érdemes félreállni és átmozgatni a kutyust, illetve, ha igényli, jobb, ha elvégzi a dolgát.

Folyadék

Óránként egyszer adj vizet a kutyádnak. Rendkívül fontos, hogy a kutyus hidratált legyen, amíg az autóban van. Vigyél magaddal egy kulacsot és egy kis edényt, amiből a kutyusod inni tud, amikor az autóban van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás