promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már ezért is fizetni kell? Belépőjegyet szednek mostantól, ha sétálni mész az erdőbe

Már ezért is fizetni kell? Belépőjegyet szednek mostantól, ha sétálni mész az erdőbe

Gasztro & Utazás

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szlovák hatóságok belépődíj fizetését tervezik bevezetni idén nyáron, igaz a kezdetekben önkéntes alapon. 

Jó magam, aktív túrázóként azt tudom mondani, hogy ha valóban a természet és a nemzeti parkok fenntartására, védelmére fordítják ezt az összeget, egy abszolút támogatható kezdeményezésnek tartom.

Amúgy sem lenne az intézkedés egyedi, hiszen már szerte Európában bevett gyakorlat a belépődíj szedése. A Magas-Tátrában egyelőre csak önkéntes alapon kezdődik meg a díjfizetési kötelezettség, írja a magas-tatra.info.

Egyelőre a díj 1 € lenne, amit korszerű módon, egy QR-kóddal ellátott leolvasón szednének be az illetékesek.

A belépődíj minden a parkban végzett tevékenységre vonatkozna, mint például a parkban tartott rendezvények, a fotózás és filmezés, de magára a védett területre való belépésre is vonatkozna.

Azonban nem csak a hétköznapi turistáknak kell majd fizetni, hanem a sportolók is kötelezve lennének rá, akik a nemzeti park területén megrendezett versenyeken vesznek részt, de ugyanúgy azokra is, akik a Tátra csodálatos hegyi környezetét szeretnék esküvői háttérnek, azoknak személyenként 20 € lenne a fizetendő összeg.

 Az egyik szlovák tv híradása szerint a belépődíjak még a hegyi túravezetőkre is vonatkoznának, aminek nem mindenki örült. Jozef Janiga, a hegyi vezetők országos szövetségének elnöke nem tetszését fejezte ki a témában.

Évente kb. négymillió turista keresi fel a Magas-Tátrát és az ide látogatók belépődíjából a turisztikai infrastruktúra karbantartása és fejlesztése lenne finanszírozva.

Borítókép:  Profimedia- illusztráció

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás