promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó felvétel: Hajszálon múlt az életük és ezt végig kamerázta egy brit túrázó
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kilenc brit és egy amerikai túrázó Kirgizisztán és Kína határán található Tien-San hegységben túrázott, amikor lavina temette be őket. Csak a csodán múlott, hogy mindenki megúszta karcolásokkal.​

Éppen a legmagasabb pontnál jártak, amikor a csoport szétvált, hogy fényképet készíthessen. Épp fényképezett Harry Shimmin, amikor a háta mögül egy hatalmas és félelmetes robbanás szerű hangot hallott. Leszakadt a jég és lavina omlott le a hegytetőről, ami egyenesen feléjük tartott, és ezt csak pár pillanattal később realizálták.

 „Egy sziklán álltam, mégpedig olyan helyen, ahol pár lépésnyire volt egy biztosnak tűnő búvóhely, csakis ezért nem kezdtem el pánikszerűen rohanni, pedig tudtam, hogy a lavina felém tart és el is fog engem érni.”

Amikor elért minket a lavina és beterített a hó, hírtelen sötét lett és úgy éreztem, hogy meg fogok halni. Az adrenalin a plafonon volt, de hihetetlen szerencse, hogy kevés hó lepett be. A csoport összes tagja túlélte, sőt csak apró karcolásokat szenvedtek. Az egész csapat egyszerre nevetett és sírt a megkönnyebbüléstől és az örömtől, hogy túléltük - mondta Harry Shimmin.

„Ha csak pár perccel hátrébb jártunk volna, nem éltük volna túl.” A videóban hihetetlen nyugalomról tett tanúbizonyságot Harry, csak egy „istenem-istenem, oh szent sz…” hangzott el és végig rögzítette a történteket.

Nézd meg az elképesztő videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás