promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legnépszerűbb túrahelyek Európában, ahová el kell menned, ha imádod a kirándulásokat
Borítókép:  Instagram: @drpanyikanita
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kapcsolódj a természethez, és fedezd fel a gyönyörű nemzeti parkokat, túrázz és fedezz fel egy új országot gyalogosan.

Akár tapasztalt túrázó vagy, akár laza tempóban szeretnél kirándulni, Európa-szerte számos túraútvonal közül választhatsz.

Íme néhány javaslat a legjobb túracélpontokra:

Szlovákia

Az Alacsony-Tátrában található Szlovák paradicsom, a kirándulók és túrázók egyik gyöngyszeme. Különböző körtúrákon vehetünk részt, ahol több 10 méteres létrarendszer segíti utunkat. Az élmény fantasztikus, a látvány pedig kárpótol minket a fárasztó sétáért. Ha megjött a kedved a kalandhoz, akkor Sucha Bela vagy a Hernád áttörést javasoljuk.

Forrás: Profimedia

Olaszország

Észak-Tirolban található Dolomitok minden túrázó bakancslistáján szerepel. Látványban és élményben nehéz überelni. A könnyű családi túráktól az extrém szintekig, minden megtalálható egy helyen, de ide nem érdemes pár napra ellátogatni, egy hét a minimum. Ajánljuk a Tree Crime vidéket, és a Seceda túrát sem szabad kihagyni.

Horvátország

A lenyűgöző természetet és a festői szigeteket ötvöző Horvátország a természet szerelmeseinek paradicsoma. Kirándulj a csodálatos Nemzeti Parkban Mljet szigetén, amelyről úgy tartják, hogy Homérosz Odüsszeájának egy részét ihlette. Sétálj az erdőben, térj le a kitaposott útról, és élvezd Horvátország lenyűgöző dalmát tengerpartjára nyíló kilátást.

Írország

Néha nem kell messzire merészkedni, hiszen a leghihetetlenebb túraútvonalak és tájak itt vannak az orrunk előtt. Fedezd fel Írország nemzeti parkjait, a Killarney Nemzeti Parkot Kerryben, a Slieve League-t Donegalban, a Glendalough-t Wicklow-ban vagy a Burren zöld túraútvonalait.

Forrás: Profimedia

Spanyolország

Fedezd fel Dél-Spanyolország zord terepét egy gyalogtúrával a Sierra Nevada-hegységen keresztül, vagy fedezze fel a világ leghíresebb zarándokútját, a Camino de Santiago-t. Európa-szerte számos Camino útvonal közül lehet választani, ezek közül a leghíresebb a Francia út.

Forrás: Profimedia

Románia

Fedezd fel a román vidéket egy túrával Erdélyben. A Bucsecs-hegységben, a Fogarasi-hegységben és a Kárpátokban tett pezsdítő túrák mellett Erdélyben festői középkori városok találhatók, és itt van a híres Drakula-kastély is.

Szlovénia

A Júlia Alpokban található Triglav Nemzeti Park lenyűgöző látványt nyújt a hegy szerelmesei számára. Itt már technikásabb útvonalak is vannak, de a kényelmet kedvelők is megtalálják a tökéletes túraútvonalakat, ahol a látvány leírhatatlan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás