promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Besokallt a Mestercukrász zsűrije, kegyetlenül kiosztották a versenyzőket
Borítókép:  RTL Klub
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mestercukrász versenyzői olyat tettek, hogy azt már a zsűri sem tűrte szó nélkül.

Kötényszerző nappal folytatódott az RTL Klub gasztroműsora, a Mestercukrász. Tíz versenyző előtt megcsillant a továbbjutás lehetősége, de a nap végén csak nyolc játékos kaphatott kötényt. Az első fordulóban öt versenyző mérhette össze tudását, feladatuk 15 tökéletes töltött fánk elkészítése volt, három ízben és három formában.

Roni számára pechesen alakult ez a versenynap, kapásból azzal indított, hogy késve ért vissza a piactérről, ezért büntetésül 5 percig nem dolgozhatott a feladat elején. Ezt a hátrányt végül nem is sikerült ledolgoznia, mert nagyon bizonytalan volt a fánk tésztájának összeállításával is. Több fánkot is odaégetett, ami miatt csak 14 került fel a fánkfalra, és így sem tudta mindet betölteni. Tejcsokoládés-tonkababos, szedres áfonyás és fehércsokis-ananászos krémeket készített hozzájuk. A szigorú zsűri aztán ki is ejtette az első feladat után.

A második fordulóban újabb öt játékos bizonyíthatott: Balázs séf Da Vinci tekercs nevű tányérdesszertjét kellett elkészíteniük. Ebben a fordulóban Barbi bizonyult a leggyengébb láncszemnek, ugyanis már a sütés elején nagyon lemaradt, mert összekeverte az alapanyagokat, így a tejcsokis ganache-t és a mousse-t is újra kellett kezdenie, és a karamellnek is többször futott neki, ami annyira kiborította, hogy el is sírta magát.

A séf próbált segíteni neki, de így sem készült el sem a csokiganache, sem a mousse, sem pedig az étcsokihenger, amit véletlenül gömb alakúra dermesztett ki, és a nagy kapkodásban a kész szifonos piskótáját is lehagyta a tányérról. A zsűri is úgy ítélte meg, hogy a lány teljesítménye nem lesz elég a folytatáshoz, így neki kellett elhagynia a Mestercukrász konyháját.

A kötényszerző nap pénteken folytatódik, de ez sem lesz egy könnyű nap. Az adás előzetese alapján arra kell számítani, hogy a versenyzők hibát hibára fognak halmozni, amit egyik séf sem fog szó nélkül tűrni. Joci séf aztán keményen oda is pirít a versenyzőknek:

„Ha kell a kötény, nincs olyan, hogy mondjuk!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás