Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Melyik a legrövidebb nevű magyar település? Nagyon meg fogsz lepődni a válaszon

Melyik a legrövidebb nevű magyar település? Nagyon meg fogsz lepődni a válaszon

Gasztro & Tourism

Melyik a legrövidebb nevű magyar település? Nagyon meg fogsz lepődni a válaszon

Gasztro & Tourism

Promotions 20:20

Nem egy, hanem több is van!

Nem magyar szokás, hogy a különlegesen hosszú vagy éppen rövid településneveket kiemelten fontos érdekességként kezeljük, sok más országban is nyilvántartják ezeket. A világ egyik leghosszabb földrajzi neve például Bangkok irodalmi neve, amely magyar fordításban, az Érdekes Világ közlésében úgy hangzik:

“Az angyalok városa, a nagyszerű város, az örök ékszerváros, Indra istenség legyőzhetetlen városa, a világ kilenc drágakövével megadományozott nagy fővárosa, a boldog város, amely dúskál hatalmas királyi palotájában, amely hasonlatos a mennyei lakhelyhez, ahonnan a testet öltött isten uralkodik, az Indra által adományozott és Visnukarn által megépített város”

Az egyik leghíresebb hosszú nevű falu pedig Walesben található, a név kimondva is zseniálisan hangzik:

És a legrövidebbek?

A világ legrövidebb nevű faluja Franciaországban található, csupán annyi a kis település neve, hogy "Y". Magyarországon egybetűs településnevek ugyan nincsenek, viszont kétbetűsből akad több is. Kétbetűsők Ág, Bő, Őr és Sé, illetve hivatalosan az Öcs és az Ács is kétbetűs.

Bő és Sé Vas megyében található, míg Őr a Nyírségben, Ág pedig baranya megyében. Ács Komárom-Esztergom megye legnagyobb területű települése, míg Öcs Veszprém megyében található, közel Ajkához.

(Forrás: Szeretlek Magyarország, Femina)

Borítókép: Profimedia