promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melyik a legrövidebb nevű magyar település? Nagyon meg fogsz lepődni a válaszon
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem egy, hanem több is van!

Nem magyar szokás, hogy a különlegesen hosszú vagy éppen rövid településneveket kiemelten fontos érdekességként kezeljük, sok más országban is nyilvántartják ezeket. A világ egyik leghosszabb földrajzi neve például Bangkok irodalmi neve, amely magyar fordításban, az Érdekes Világ közlésében úgy hangzik:

“Az angyalok városa, a nagyszerű város, az örök ékszerváros, Indra istenség legyőzhetetlen városa, a világ kilenc drágakövével megadományozott nagy fővárosa, a boldog város, amely dúskál hatalmas királyi palotájában, amely hasonlatos a mennyei lakhelyhez, ahonnan a testet öltött isten uralkodik, az Indra által adományozott és Visnukarn által megépített város”

Az egyik leghíresebb hosszú nevű falu pedig Walesben található, a név kimondva is zseniálisan hangzik:

És a legrövidebbek?

A világ legrövidebb nevű faluja Franciaországban található, csupán annyi a kis település neve, hogy "Y". Magyarországon egybetűs településnevek ugyan nincsenek, viszont kétbetűsből akad több is. Kétbetűsők Ág, Bő, Őr és Sé, illetve hivatalosan az Öcs és az Ács is kétbetűs.

Bő és Sé Vas megyében található, míg Őr a Nyírségben, Ág pedig baranya megyében. Ács Komárom-Esztergom megye legnagyobb területű települése, míg Öcs Veszprém megyében található, közel Ajkához.

(Forrás: Szeretlek Magyarország, Femina)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás