promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden idők legnagyobb világkörüli útját tervezik, irtózatos költséggel
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajóval lehet bejárni a Földet 274 nap alatt, 150 állomást érintve.

Lassan magához tér a turisztikai ipar a globális járvány okozta hosszú sokkból. Ezt bizonyítja a Royal Caribbean hajózási társaság eszement ötlete is, miszerint 2023-ban 274 napon keresztül tartó világkörüli utat szervez.

A rekord hosszúságúnak számító hajókázás Földünk mind a hét kontinensét érinti, és akár 79 ezer dollárba (nagyjából 24,5 millió forintba) is kerülhet személyenként. A világ 65 országába ellátogatni kívánó utasoknak 2023 decemberétől kell szabaddá tenniük magukat, ekkor van ugyanis az indulás Miamiból, míg az érkezést 2024 szeptemberére tervezik.

A 10 hónapos hajóút összesen 150 állomást tartalmaz, de aki sokallja a hosszát, az választhat Amerika, Ázsia és a csendes-óceáni térség, a mediterránium, illetve Észak-Európa között. Az igazi nagy buli viszont az, ha valaki szűk egy év alatt eljut az antarktiszi gleccserektől Marokkón és Indián át a japán Fudzsi-hegyig.

„Az emberek most mindennél jobban ki vannak éhezve az utazásra, szeretnék bepótolni az elvesztett időt. Mi a legfantasztikusabb programot kínáljuk nekik, kalandokat és felfedezéseket az egész világ körül. Ha valaki megkérdezi magától, hová utazzon leközelebb, mi azt válaszoljuk: mindenhová!”

– csinált kedvet a programhoz Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója. A lelkesítő ajánlat ellenére a legtöbben alighanem azt fogják választani, hogy a világ körüli útnak csupán egy részét teljesítik majd. De az sem piskóta, hiszen egy-egy szegmens időtartama is 2-3 hónap.

A jegyek máris lefoglalhatók, persze a kínált élményhez igazodnak a borsos árak is. Egy puritán belső (kilátás nélküli) kabin már 61 ezer dollárért megvásárolható, de ha valaki rögtön egy összegben kiperkálja, akkor 10 százalék kedvezményt kap.

Az így elérhető 55 ezer dolláros (17 millió forintos) ár természetesen szintén nem az átlagembereknek szól, de még mindig méltányosabb, mint a balkonos kabinért kért 79 ezer dollár – amely előre fizetve szintén a tizedével csökkenthető, 71 ezerre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás