Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tele lehetnek a hazai sípályák, ha maradnak a korlátozások

Tele lehetnek a hazai sípályák, ha maradnak a korlátozások

Gasztro & Tourism

Tele lehetnek a hazai sípályák, ha maradnak a korlátozások

Gasztro & Tourism

Héjja Krisztián 07:07

Fellendülhet a hazai síközpontok forgalma az idei évben, ha maradnak az utazási korlátozások. Orbán Viktor miniszterelnök javaslata szerint, a koronavírus-járvány miatt érdemes úticélként inkább az országos pályákat tervezni a külföldi hegyek helyett. 

„A Síelők.hu-nál mindenkit megdöbbentett miszerint senki ne tervezzen a síszezonban külföldi utazásokat – még ha ez nem is rendelet, hanem javaslat a kormányfő részéről –, ugyanis ez nehéz helyzetbe hozná mindazokat, akik a téli turizmusban dolgoznak”

– mondta az InfoRádiónak a Síelők.hu alapító-főszerkesztője, Wesselényi Andrea.

A korlátozás azonban jól jöhet néhány hazai pályát fenntartó vállalkozásnak, ahol eddig a pangás volt jellemző. Akár többszörösére is nőhet a forgalom ezeken a helyeken, mely a hazai cégek anyagi megmentését is jelentheti. 

Persze, szót kell ejtenünk arról, hogy akár diák, akár felnőtt munkavállalók a téli időszakban külföldi, így osztrák, szlovák vagy olasz hegyek pályáin vállalnak állást, nekik most kilátástalan lehet a helyzet. 

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy tavasszal pont egy osztrák ischgli síközpont lehetett az első hullám kiindulópontja. 

A Síelők.hu alapítójának elmondása szerint tisztában vannak azzal, hogy ez egy nagy gócot jelentett, azonban a síközpontok többségére nem az ott tapasztaltak jellemzők, és az emberek nem partizni járnak ezekre a helyekre.

Ti hova szoktatok járni síelni a téli szezonban? Írjátok meg nekünk Facebook-kommentben!

Borítókép: PX