promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyetlen falat tészta elég volt, hogy belehaljon egy nő
Borítókép:  Tesco Real Food
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem a tészta ölt Olaszországban, hanem a benne lévő rák. Tényleg nem szabad félvállról venni az ételallergiát. 

Tragédia történt Olaszországban, miután egy 27 éves pincérnő életét már nem lehetett megmenteni, miután anafilaxiás sokkot kapott. Ez gyakorlatilag egy allergiás reakció, ami az immunrendszer túlzott működésére vezethető vissza. Ugyebár ugyanez van akkor, amikor valaki például allergiás a darázscsípésre, de mint látjuk, az ételallergia sem játék.

A leggyakrabban olyan allergiákkal találkozhatunk, mint a mogyoró, vagy különféle tengeri herkentyűk, de hát lehet valaki túlérzékeny valamilyen zöldségre vagy gyümölcsre is.

A tunéziai származású Refka Dridi otthon volt, és a hűtőben talált egy kis tésztát, amiből csak egyetlen falatot evett. Azután rögtön érzékelte, hogy az ételben rák van, amire nagyon allergiás így gyorsan segítséget kért a szomszédjától.

Dridi a nyolchónapos kisfiával volt, a párja még dolgozott. A szomszédok természetesen azonnal mentőt hívtak, de a nő sajnos már az eszméletét is elveszítette addigra, így túl későn került be a kórházba. Az anyuka két napig feküdt kómában, majd az egyik délután leállt a szíve, megmenteni már nem tudták.

A tunéziai nő már tíz éve Olaszországban élt, és a közösség elismert tagja volt. Refka Palermó egyik leghíresebb étterme, a Michelin-csillagos I Pupi pincérnője volt.

Az nem derült ki, hogy véletlenül került-e rák az ételbe, vagy esetleg Refka férje volt figyelmetlen. Sajnos annyira erős volt az allergiás reakció egyetlen falattól, hogy tragédia lett belőle.

Ezért is ne vegyük félvállról, ha ételallergiás van a környezetünkben!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás