Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Amikor szemtől szembe álltam a Hubbard gleccserrel – galéria

Amikor szemtől szembe álltam a Hubbard gleccserrel – galéria

Gasztro & Tourism

Amikor szemtől szembe álltam a Hubbard gleccserrel – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:31

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban megpróbáltam visszaadni, hogy mennyire fenséges ízeket kóstolhattam meg akkor, amikor elém tették Alaszka specialitását.

Miután kipihentem magam Alaszka egyik legjobb szállodájában, reggel egy újabb csoda következett... Ugyanis megnyitották a helipadot, azaz a helikoter leszállót, hogy még jobban élvezhessük a Hubbard gleccser látványát.

Alaszka egyik leglátogatottabb természeti csodája, a leghosszabb részén 122 kilométer hosszú, óriási kiterjedésű Hubbard gleccser.

A hegyekben lévő hógyűjtő területein frissen hulló hó 400 év alatt tömörödik jéggé, és vándorol az óceánhoz, hogy aztán látványos borjadzás során az öböl vizébe hulljon tízemeletes lakóépület méretű jéghegyek formájában. A Hubbard gleccseről tudni kell, hogy napjainkban is előrenyomul, és mivel óriási ereje van, így folyamatosan változtatja környezetét.

Három órát töltöttünk el a gleccser közelében

– biztonságos távolságot tartva, nehogy egy úszó jégtábla kárt okozzon az úszó szállodánkban. Eközben a jégrengeteg mintha ropogásával és morajlásával adta volna tudtunkra, hogy milyen aprók és jelentéktelenek vagyunk a természet nagyságához képest.

Páratlan élmény volt, sosem fogom elfelejteni azt a pár órát, amikor farkasszemet nézhettem az óriás gleccserrel.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria