promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amikor szemtől szembe álltam a Hubbard gleccserrel – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban megpróbáltam visszaadni, hogy mennyire fenséges ízeket kóstolhattam meg akkor, amikor elém tették Alaszka specialitását.

Miután kipihentem magam Alaszka egyik legjobb szállodájában, reggel egy újabb csoda következett... Ugyanis megnyitották a helipadot, azaz a helikoter leszállót, hogy még jobban élvezhessük a Hubbard gleccser látványát.

Alaszka egyik leglátogatottabb természeti csodája, a leghosszabb részén 122 kilométer hosszú, óriási kiterjedésű Hubbard gleccser.

A hegyekben lévő hógyűjtő területein frissen hulló hó 400 év alatt tömörödik jéggé, és vándorol az óceánhoz, hogy aztán látványos borjadzás során az öböl vizébe hulljon tízemeletes lakóépület méretű jéghegyek formájában. A Hubbard gleccseről tudni kell, hogy napjainkban is előrenyomul, és mivel óriási ereje van, így folyamatosan változtatja környezetét.

Három órát töltöttünk el a gleccser közelében

– biztonságos távolságot tartva, nehogy egy úszó jégtábla kárt okozzon az úszó szállodánkban. Eközben a jégrengeteg mintha ropogásával és morajlásával adta volna tudtunkra, hogy milyen aprók és jelentéktelenek vagyunk a természet nagyságához képest.

Páratlan élmény volt, sosem fogom elfelejteni azt a pár órát, amikor farkasszemet nézhettem az óriás gleccserrel.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás