promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mormota, és az ő földi édenkertjük egy meseszép hegyi kisvárosban – videó
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Svájc keltette életre, és óvja az állatok paradicsomát.

A mormotákat nem lehet nem szeretni. Voltaképpen olyanok, mintha nagyra nőtt kócos, szeleburdi mókusok lennének, csak éppen nem annyira hiperaktívak. 

Az étvágyukat egész nap igyekeznek kielégíteni, így ha látjuk őket, valószínűleg elemózsia is lesz náluk,

de ha nem, akkor pedig biztosan arra gondolnak, hogy éhesek. 

Nappal szorgoskodnak, így remek lehetőség (a kirándulás közepette) elvegyülni köztük, természetesen biztonságos távolságból. 

Hol tehetjük meg ezt?

A festői Montreux idilli közegéből szinte csak egy karnyújtásnyira üzemel a mormota mennyország, ahol 11 mormota faj figyelhető meg életnagyságban. A Földön összesen 15 mormota faj él, szóval a svájciak igazán reprezentatív kis parkot hoztak össze. Az élményparkot természetesen egy gazdag leletanyagú kiállítás is színesíti, hogy minden hasznos infót magunkba szívhassunk a mormotákról.

A látogatás után bárkiből igazi mormotológus lehet.

Azt mondani sem kell, hogy a létesítményen felül remek kirándulást tehetünk az Alpokba, ráadásul a Genfi-tó is egészen közel van, illetve a már említett Montreux városát is érdemes felfedezni, ahol többek között a Queen jó pár albumát is felvették.

A hely a legendás zenekar tiszteletére évente szeptemberben emlékkoncertet rendez, illetve Freddie Mercury életnagyságú szobrát is felállították a tó partján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás