Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: az amerikai város, ahol szinte ingyen lehet homárt fogyasztani – galéria

Zsolt utazása: az amerikai város, ahol szinte ingyen lehet homárt fogyasztani – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: az amerikai város, ahol szinte ingyen lehet homárt fogyasztani – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2019.10.17. 13:00

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt továbbra is luxushajóval járja be Észak-Amerika keleti partvidékét.

Utazási tanácsadónk előző írásában azt mutatta be, hogyan szolgálgálják fel Észak-Amerika egyik városában a homárt. Most pedig arról küldött egy pár mondatot, hogy még sohasem fizetett ennyi keveset egy fenséges ebédért.

 

„A 66 ezer fős lakossággal rendelkező Portland Maine legnagyobb városa. Portland Cumberland megyében található, és Maine legfontosabb gazdasági központja.

A turizmus és a szolgáltatások a város gazdaságának gerincét képezik, valamint van egy tengeri oldala is. Ebben az iparágban dolgozók halászattal és kereskedelmi hajózással foglalkoznak – ez rendkívül fontos az állam gazdasága szempontjából.

Itt is nagyon komoly a homár halászat, ami elsősorban az árakban mutatkozik meg. Ezt abból szűrtem le, hogy ennyire olcsón még sohasem étkeztem a tenger gyümölcseit kínáló étteremben”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek