promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a Dunakanyar ékköve: az ember csak ámul, hogy fér el ennyi csoda egy helyen
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha a Dunakanyarban kirándulsz, Mátyás király kedvenc tartózkodási helye kihagyhatatlan úticél.

Visegrád a fővárostól egy rövidke autóútra fekszik, egy igazi kis üdülőparadicsom, fürdőkkel, kirándulóhelyekkel és a kulturális szórakozás lehetőségeivel is. Rengeteg szálloda is található az ország egyik legapróbb városában, amelyet még 2 000 ember sem lakja. Ennek ellenére itt található Magyarország egyik legimpozánsabb vára, amely Mátyás király egyik kedvenc tartózkodási helye volt a 15. században.

A vár uralja környezetét, és ha feljutunk a tetejére, lenyűgöző kilátásban lehet részünk. Könnyen járható turistaútvonalakon és autóúton is megközelíthetjük.

Fotó: Bejó Gábor / Artbejó / Igom

Érdemes több napot is eltölteni a településen és környékén, ahonnan könnyen elérhető például az ország legmagasabb épülete is, az esztergomi bazilika. Szent István városa körülbelül húsz percre van Visegrádtól. Útközben pedig megtekinthetjük a Pilismaróti öböl hajótemetőjét is. Az egykor szebb napokat is megélt roncsok ma nyugodtan imbolyognak az öböl egy távoli szegletében, de a parton sétálva belefuthatunk egy-két régebbi járműbe is, amelyeket akár méteres növénytakaró is boríthat.

Fotó: Bejó Gábor / Artbejó / Igom

Akik az itt eltöltött időt szeretnék aktívan tölteni, azoknak ajánljuk a Rám-szakadék meghódítását. A természeti csoda hazánk egyik vadregényes turistaútját rejti, ahol kisebb zuhatagokon és a patak által a sziklákba vájt sziklafalakon vezet majd útunk. A nehéz terep ellenére a haladást pihenők, korlátok és kapaszkodók is segítik.

De nem ez az egyetlen meredek kaptató. Akik még több gyönyörű panorámára vágynak, egy kacsakaringós úton megmászhatják a Prédikálószéket is, ahonnan elképesztő látvány tárul majd a szemük elé.

Ha pedig egy kis adrenalinfröccsre is szomjazunk, mind a négy évszakban akad lehetőség, hogy csillapítsuk azt. A visegrádi vár mellett a téli és nyári bobpálya is fogadja a látogatókat, a dupla üzem révén egész évben átélhetjük a csúszás okozta felhőtlen szórakozást. Télen ráadásul síelhetünk is, a Nagy Villám sípályát évente több ezer turista keresi fel. Az esti csúszás igazi különlegességnek számít, a sárga fényű reflektorok ugyanis nappali világosságot varázsolnak körénk.

És amint már az elején említettük, hotelből és apartmanból hatalmas a választék, a csúcsszezonban általában telt házzal üzemelnek a helyek, de Visegrád az egész évben tartalmas kikapcsolódást kínál az ide érkezőknek, így bármikor kiruccanhatunk a városból, hogy eltöltsünk pár napot a természet lágy ölén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás