A Balaton szigetei és a pesti kis Keszthely Palettája – interjú
Olvass tovább...
Zala ismét alkotott, wild food után bike food, avagy itt a kategória első győztese Magyarországon. Ha éhes vagy, el se olvasd, hogy miből áll a legjobb bringakaja, amelynek a külseje francia palacsinta, de még jobban hangzik, ami odabent van.
A dunántúli, zalai konyha kincseit, gazdagságát idén a Bezerics Danival, a Paletta Bisztrók tulajdonosával készített nagyinterjúnkban már érintettük, nos Zala most újra alkotott valami egyedit gasztronómiában. Először is azzal, hogy versenyt alapított egy új kategóriában, amelyben Magyarország első bike foodját, vagyis bringaételét keresték. Miután pedig a díjátadón kiderült a győztes neve és tartalma,
már kóstolás előtt meg lehetett állapítani, alighanem extra különleges és jó.
Olvass tovább...
„A mi bike food-unk, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával, folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a nyeregben is fogyasztható”
– olvasgatjuk a zalakaros.hu cikke alapján. A zsűriben Bezerics Dani mellett többek között Nagy Róbert kreatív chef, 2018-as wild food-győztes is helyet kapott.
Itt álljunk is meg egy szóra, hiszen tavaly a gŐZgombóc lett a magyar wild food, az őzből készített étel receptjét egy éve közkincsé tették a zalakarosiak.
Olvass tovább...
Az első bike food-versenyre 50 recepttel jelentkeztek,
és a „Bike-Roll, fúziós útravaló”-fantázianevű alkotás győzött, Virág Józseftől és a zalakarosi Park Inn Kitchentől. Fájó szívvel írjuk le, hogy mi is ez tulajdonképpen, hiszen a technikai fejlődés jelen szintje szerint még csak virtuálisan tudjuk kínálni,
a zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsintát, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai salsával és őrségi füstölt gomolyával töltve.
A győztesek egy Kellys Royal Dutch kerékpárt kaptak. És országos reklámot.
Olvass tovább...