A Balaton szigetei és a pesti kis Keszthely Palettája – interjú
Olvass tovább...
A 21. század fagyija: sorbet alapú, gyümölcsökkel teli, laktóz- és tejfehérjementes. Mindez persze még nem garantálta a sikert a 2019-es Balaton fagyiija-versenyben, az már inkább, hogy a gyenesdiási Bringatanya készítette.
Három éve a Vulkánok ajándéka győzött, két éve a Festeticsek mandulás csókja, tavaly pedig az Annabáli csemege. Mindez azt jelenti, már a nevek alapján is különleges a Balaton fagyija-verseny, amelynek kihirdették a 2019-es győztesét Siófokon.
A zsűrinek nem volt rossz dolga, hiszen a Balaton körül végigkóstolta az összes cukrászdát,
amely benevezett a valóban rangos viadalra. Tizenhárom helyen jártak a szakemberek és a Sokszínű vidék beszámolója szerint íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, illetve részben a Balatonhoz kötődés számított.
Olvass tovább...
Végül a gyenesdiási Bringatanya Illatos Isabellája lett a befutó:
egy sorbet alapú, gyümölcsökkel teli, laktóz- és tejfehérjementes készítmény.
Két éve a fagylaltvilágbajnokság európai döntőjében, Bolognában második lett a Bringatanya Somogyi Renáta maracujás csokifagyijával, az Il mio Cioccolató-val, ami karamellizált ostyalapokkal és saját készítésű csokoládéöntettel készült.
Olvass tovább...
Olvass tovább...