promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ha az éveid számát összeadva ez a végeredmény jön ki, akkor te egy nagyon különleges ember vagy, csak kevesen tartoznak ebbe a csoportba

Ha az éveid számát összeadva ez a végeredmény jön ki, akkor te egy nagyon különleges ember vagy, csak kevesen tartoznak ebbe a csoportba

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Az egész életünket meghatározhatja az a nap, amikor születtünk.

Tulajdonságok végtelen összessége határozza meg azt, hogy egy személy kicsoda is pontosan. Az embereknek ősi vágya, hogy megismerjenek minden bennük rejlő lehetőséget. Most egy olyan módszert mutatunk meg, amely már évezredek óta segített még az uralkodóknak is, ezen ismeretek birtokában pedig közelebb juthatsz saját magadhoz.

A numerológia az a tudományosnak nem tekintett, spirituális rendszeren alapuló tan, amely a számok mögött meghúzódó rejtett jelentésekkel és azok emberek életére, személyiségére, sorsára gyakorolt hatásával foglalkozik. Az elmélet szerint minden számnak egyedi rezgése és energiája van, és ezek az energiák meghatározzák az egyén tulajdonságait és életútját. A numerológia alapvetően azt állítja, hogy az életünk számos aspektusát, beleértve személyiségünket és jövőnket, a születési dátumunkhoz és nevünkhöz kapcsolódó számok formálják.

A numerológia alapelvei az ókori civilizációkig nyúlik vissza.

A numerológia az ókori civilizációk idejére nyúlik vissza, amikor a számokhoz szimbolikus jelentéseket társítottak. Az egyik legismertebb rendszer a Püthagorasz-féle numerológia, amelyet az ókori görög matematikus Püthagorasz nevéhez kötnek. E szerint minden szám rezgéssel rendelkezik, és ezek a rezgések befolyásolják az emberek életét.

A numerológia leggyakrabban használt alapelve a sorsszám (más néven életút száma), amelyet a születési dátumunk számjegyeinek összeadásával kapunk meg. A nevet is átszámítják számokra, mivel minden betűhöz hozzárendelnek egy számot. A sorsszám feltárja egy személy általános karakterét és élete fő irányvonalát.

Hogyan számoljuk ki a sorsszámot?

Ahhoz, hogy megtudjuk, milyen „karakterek” vagyunk, a születési dátumunk alapján kell kiszámítanunk a sorsszámunkat. Ehhez a születési év, hónap és nap számait addig kell összeadni, míg egy egyjegyű számot nem kapunk (a 11-es és a 22-es kivételek, mert ezek mesterszámok).

Példa:
Tegyük fel, hogy valaki 1990. június 15-én született.

Év: 1 + 9 + 9 + 0 = 19 (1 + 9 = 10; 1 + 0 = 1)
Hónap: 6
Nap: 1 + 5 = 6
Most az eredményeket összeadjuk:
1 + 6 + 6 = 13 (1 + 3 = 4)

Ebben az esetben a sorsszám 4.

A számok jelentése a numerológiában
1-től 9-ig, valamint a mesterszámok (11 és 22) mindegyike sajátos tulajdonságokkal és jelentéssel bír.

1-es karakter

Kulcsszavak: Vezetői képességek, függetlenség, innováció
Pozitív vonások: Ambiciózus, céltudatos, bátor, erős akaratú.
Negatív vonások: Makacs, egoista, domináns, önző.
Jellemzők: Az 1-esek természetes vezetők, függetlenek, és szeretik, ha ők irányítják az eseményeket. Nagy lendülettel rendelkeznek, és gyakran törekednek új utak felfedezésére. Kreatívak és hajlamosak új ötletek megvalósítására.

2-es karakter

Kulcsszavak: Együttműködés, érzékenység, diplomácia
Pozitív vonások: Empatikus, türelmes, harmonikus, lojális.
Negatív vonások: Túlságosan érzékeny, bizonytalan, kerülő.
Jellemzők: A 2-esek béketeremtők és diplomatikus személyek. Nagyon érzékenyek mások érzéseire, és gyakran kerülnek olyan helyzetekbe, ahol szükség van empátiájukra és együttműködésükre. Inkább a háttérben dolgoznak, de kulcsfontosságú szerepük van a kapcsolatokban.

3-as karakter

Kulcsszavak: Kreativitás, önkifejezés, társaságkedvelés
Pozitív vonások: Lelkes, optimista, karizmatikus, szórakoztató.
Negatív vonások: Felszínes, szétszórt, könnyelmű.
Jellemzők: A 3-asok kreatív, társaságkedvelő emberek, akik szeretnek a középpontban lenni. Nagyon jó kommunikációs képességekkel rendelkeznek, és szeretnek másokat szórakoztatni. Gyakran találják meg önkifejezésük módját a művészetekben vagy egyéb kreatív területeken.

4-es karakter

Kulcsszavak: Stabilitás, megbízhatóság, felelősségtudat
Pozitív vonások: Praktikus, szervezett, kitartó, fegyelmezett.
Negatív vonások: Rugalmatlan, túlságosan konzervatív, makacs.
Jellemzők: A 4-esek megbízható, szorgalmas emberek, akik szeretik a rendszert és a biztonságot. Kitartásuk és munkabírásuk révén gyakran sikeresek a karrierjükben. Számukra fontos a rend és a struktúra, és nem szeretik a váratlan helyzeteket.

5-ös karakter

Kulcsszavak: Kalandvágy, szabadság, változatosság
Pozitív vonások: Rugalmasság, lelkesedés, kíváncsiság, szabadságszeretet.
Negatív vonások: Nyugtalan, felelőtlen, türelmetlen.
Jellemzők: Az 5-ös számú emberek szeretik a változatosságot és az izgalmakat. Nem viselik jól a monotóniát, és mindig új élményeket keresnek. Nagyon rugalmasak, és jól alkalmazkodnak a gyorsan változó környezetekhez.

6-os karakter

Kulcsszavak: Felelősség, szeretet, családcentrikusság
Pozitív vonások: Gondoskodó, támogató, melegszívű, odaadó.
Negatív vonások: Túlzott aggódás, önfeláldozás, túlvédő.
Jellemzők: A 6-osok szeretetteljes, gondoskodó emberek, akik nagy hangsúlyt fektetnek a családra és a közösségre. Fontos számukra a mások iránti felelősség, és hajlamosak mások problémáit sajátjukként kezelni.

7-es karakter

Kulcsszavak: Bölcsesség, spiritualitás, introspekció
Pozitív vonások: Elemző, intuitív, mély gondolkodó, spirituális.
Negatív vonások: Túlzottan visszahúzódó, gyanakvó, szkeptikus.
Jellemzők: A 7-es számú emberek szeretik a mély gondolkodást és az elemzést. Gyakran keresnek spirituális válaszokat az élet nagy kérdéseire, és vonzzák őket a misztikus témák. Előfordulhat, hogy sok időt töltenek egyedül, elmélkedve a világ dolgairól.

8-as karakter

Kulcsszavak: Anyagi siker, hatalom, ambíció
Pozitív vonások: Eredményorientált, határozott, fegyelmezett, céltudatos.
Negatív vonások: Anyagias, domináns, türelmetlen.
Jellemzők: A 8-asok általában sikeresek a karrierjükben, és nagy hangsúlyt fektetnek a pénzügyi biztonságra és a hatalom megszerzésére. Nagyon céltudatosak és kitartóak, de vigyázniuk kell, hogy ne váljanak túlságosan anyagiassá.

9-es karakter

Kulcsszavak: Humanitás, altruizmus, bölcsesség
Pozitív vonások: Bölcs, empatikus, nagylelkű, idealista.
Negatív vonások: Túlságosan idealista, illúziókra hajlamos, elvonatkoztatott.
Jellemzők: A 9-es számú emberek erősen kötődnek a humanitárius értékekhez, és segíteni szeretnének másokon. Nagyon empatikusak és nagylelkűek, és gyakran vágynak arra, hogy jobbá tegyék a világot.

Mesterszámok: 11 és 22

11: Az intuíció, spiritualitás mesterszáma. Az ilyen emberek mély spirituális kapcsolatot ápolnak és hajlamosak a misztikus dolgok iránt érdeklődni.
22: A mesterépítő. Nagy ambícióik vannak, és képesek nagy projekteket, akár a világ megváltoztatására irányuló terveket is megvalósítani.

Forrás: wikipedia.hu