promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rájöttem, miért hülyítés az egész REpont-baromság - vidéki férfi beszámolója

Rájöttem, miért hülyítés az egész REpont-baromság - vidéki férfi beszámolója

Borítókép:  MTI / Hegedűs Róbert
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Egy vidéki férfi fakadt ki a REpont-rendszer miatt; azt mondja, most jött rá, miért hülyítés.

Egyik vidéki olvasónktól kaptunk egy levelet, amiben leírta, mit gondolt a REpont-rendszerről. Úgy véli, rájött arra, hogy miért nem működik jól az üvegek, palackok visszaváltása, mióta kitelepítették az automatákat. Az ő beszámolója következik:

Sok mindent olvastam erről a REpont-rendszerről, hogy nem működnek az automaták, hogy hamar megtelnek, és nem ürítik őket olyan gyakran, meg hogy nem érkeznek meg az utalások. Én most a hétvégén próbáltam ki először, és most, hogy láttam, hogy is működik - vagyis inkább nem működik -, rájöttem arra, hogy miért hülyítés ez az egész.

Most tekintsünk el attól, hogy ki vagy kik járnak jól anyagilag ezekkel az automatákkal, most csak azzal foglalkozzunk, hogy mi itt a legnagyobb probléma. Mert oké, tegyék rá azt az 50 forintot a csomagolásokra, ösztönözzék az embert arra, hogy vegye a fáradtságot, és vigye vissza, különben bukhatja azt a kevés pénzt is, meg le lehet vásárolni, el lehet jótékonykodni, ez még eddig tök jó. De amikor kifizetem az 50 forintot, és hiába akarom visszaváltani a palackot az automatáknál, háromból egy sem működik, akkor mondom azt, hogy tényleg hülyeség és lehúzás az egész.

A kapuvári Lidl melletti REpont-automatákhoz akartam visszavinni az összegyűjtött csomagolásokat. 28 darab volt nálam, ezt ha kiszámoljuk, összesen 1400 forintot jelent, ami ugyan nem sok pénz, de valahol mégis; főleg, hogy az ember még 50 forintot sem akar manapság otthagyni a MOHU-nak ugyebár.

Szóval megyek az automatákhoz, és mikor már belépek a kis helyiségbe, hallom, hogy nagyban csipog kettő is a háromból. Ez ugye azt jelenti, hogy az automata valamiért nem működik, hibás, és elvileg ilyen esetben a boltoknak kell intézkedniük, megpróbálni megjavítani, és ha nem megy, akkor kell jelezniük máshol a problémát. Csakhogy senki sem volt ott, hogy csináljon bármit is az automatákkal, de mondom nekem úgyis elég egy, ahová bedobhatom a dolgaimat.

Veszem is ki az első csomagolást, ami egy sörös doboz volt, felrakom a futószalagra, elindul befelé, majd középen megáll, és visszadobja, majd kiírja, hogy ezt a csomagolást nem lehet visszaváltani. Próbálom még egyszer, sikertelen. Nézem, hogy biztos rajta van-e az 50 forintos jelzés és a vonalkód, rajta van. Ezúttal úgy rakom rá a szalagra, hogy felfelé, a vörös fény irányába nézzen a jelzés. Nem veszi be. Mondom jó, megpróbálok egy másikat. Kivettem egy colás palackot, rakom a szalagra. Visszalöki. Hát mondom ezt nem hiszem el. Egymás után próbálgattam a palackokat, dobozokat, üvegeket, és az istennek sem akarta egyiket se bevinni.

Mondom ilyenkor mit csináljak? Más éppen nem volt rajtam kívül az automatáknál, akivel közösen megpróbáltuk volna kitalálni, mi a baj, ráadásul a kapuvári Lidl-nél már úgy van megoldva, hogy kikerült a boltból az automata, és hátravitték kb. 300 méterre a bejárattól egy külön kis zugba. Hiába szólnék bent valamelyik dolgozónak, hogy nem működik egyik automata sem, nem fognak kijönni, mert más dolguk van.

Szóval ott állok, próbálom nézni, nem-e lehet valamit beállítani az automatán. Aztán átmentem a másik kettő, csipogó automatához, hogy azzal lehet-e valamit kezdeni. Természetesen nem. Úgyhogy aztán fogtam magam, és otthagytam az egészet. Bementem a Lidl-be vásárolni, aztán átvittem a Penny-hez a visszaváltásos dolgokat. Ott már sikerült visszaváltani őket, de ez is csak szerencse kérdése volt, mert hallottam már panaszt, hogy azok az automaták sem működnek rendesen.

Hazafelé még gondolkodtam ezen az egészen, hogy hogy fordulhat elő, hogy egy vadonatúj rendszerrel ennyi probléma van, hogy ennyire sok a hibás gép, hogy mindig csak felgyülemlik bennük a hulladék, és nem ürítik őket, a MOHU meg panaszkodik, hogy nem számítottak rá, hogy ennyien vissza fogják vinni a csomagolásokat. Hát persze, azt hitték, hogy mindenki lusta lesz hozzá, inkább ki fogják dobni, és az az 50 forint majd ott maradhat a zsebükben, majd jól sz*rrá kereshetik magukat vele. Aztán most koppantak. Ilyenkor mit lehet csinálni? Ha túl sokan akarják visszaváltani, különféle hibákkal érik el, hogy ellehetetlenítsék a visszaváltást.

Nem javítják a hibás gépeket, nem ürítik őket gyakrabban, inkább hagyják, hogy az ember dühösen a kukába hajítsa a palackokat, mert úgysem tudja hol visszaváltani, közben a MOHU meg röhög a markában, és számolgatja a lóvét. Ja, és az ember hiába jelzi a hibát a Fogyasztóvédelemnél, nem történik semmi sem. Na ezért hülyítés és lehúzás ez az egész baromság!