promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bajban vagy, ha eddig air fryerben sütötted ezt az ételt, rámehet az egészséged is

Nagy bajban vagy, ha eddig air fryerben sütötted ezt az ételt, rámehet az egészséged is

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Az air fryerek egy szempillantás alatt meghódították a háziasszonyok szívét, hiszen praktikusak és szinte minden gyorsabban és jóval kevesebb olajjal készül el bennük. Csakhogy nem mindent érdemes air fryerben elkészíteni, ha jót akarunk magunknak.

Az air fryerek mára a konyhák többségének alapfelszerelésévé váltak, világszerte elsöprő az érdeklődés irántuk és több millió praktika és recept született már elterjedésük óta. Kiderült azonban, hogy az elmúlt években az air fryerekkel kapcsolatban tapasztalt rajongás ellenére nem minden étel alkalmas arra, hogy a szuper háztartási gépben landoljanak.

Brenda Peralta dietetikus árulta el, több oka is van annak, hogy miért érdemes megtartani régi jó szokásunkat és inkább a serpenyőben megsütni a bacont az air fryer használata helyett. Mielőtt azonban a szakértő rátért volna a lényegre, biztosított arról, hogy egyes ételek nagyszerűek air fryerben, sőt talán még jobbak is.

A kelbimbó, a sült krumpli, a rántott csirke és a falafel például mind olyan ízletes ételek, melyekhez remekül használható a konyhai készülék. De visszatérve a bacon és az air fryer esetére: Peralta rámutatott, miért érdemes kerülni a bacon air fryerben való elkészítését.

Az egyik oka, hogy a magas zsírtartalom miatt nemkívánatos szagot hagyhat maga után, ráadásul nem keveset is kell takarítani utána. A legfőbb ok azonban az, hogy komoly füstöt okozhat – szintén a magas zsírtartalma miatt. 

Peralta később kifejtette, hogy az ily módon sütött bacon ráadásul nem is néz ki olyan esztétikusan, mintha tűzhelyen sütnénk, mivel nehezebben marad egyben. Könnyedén eltörhet, miközben kivesszük az air fryer kosarából, de az is ellene szól, hogy nem lehet nagy mennyiségben sütni benne, hiszen fix kapacitása van. Az air fryerben való baconsütés tehát tönkreteszi a hús textúráját, a küllemét és az illatát is, ráadásul füsttel borítja be a konyhát.