promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi lesz így a hazai boltjaikkal? Csődöt jelentett a magyarok egyik kedvenc üzletlánca
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csődeljárás alá került a hazánkban is népszerű üzletlánc.

Komoly bajba került a magyarok egyik közkedvelt szépségápolási boltja, ami úgy tűnik nem tud túllendülni a nehézségein. A szépségápolási és kozmetikai termékeket kínáló kiskereskedelmi lánc a The Body Shop ugyanis csődeljárás alá került.  A cégnek Magyarországon is vannak üzletei, nem is kevés.

A The Body Shop nevű üzletlánc egyértelműen nem tudott átjutni a nehézségeken, a cégnél ugyanis nemrég csődeljárás indult. Most pedig kiderült, hogy az Egyesült Királyságban működő 198 üzletük jelentős részét kénytelenek bezárni, közlésük szerint ugyanakkor az egységek "több mint fele" továbbra is nyitva marad. Pontosan egyébként a londoni székhelyükön dolgozók mintegy 40 százalékát bocsátják el, ott 400-an maradnak alkalmazásban a leépítés után.

Az Origo ennek kapcsán arról ír, hogy a legutolsó elérhető, 2022-es adatok szerint a vállalat közel 200 brit üzletében összesen 1641 fő dolgozott.

Mint kiderült, az 1976-ban alapított társaság már nagyon hosszú ideje nehézségekkel küzd és  évek óta nem sikerült nyereséget elérnie. A csődeljárásban napvilágot látó első megállapítása a felszámolóknak pedig az volt, hogy a vállalat jelenlegi termékkínálata nem életképes, azzal nem lehet növekedést elérni.

Ennek ellenére, a felszámolók szerint ugyanakkor van esély arra, hogy üzleti értelemben életet leheljenek a rendkívül népszerű márkába, ám ehhez szerintük a termékkínálat újragondolása is szükséges.

A cégnek egyébként Magyarországon összesen 10 üzlete van, és webáruházat is működtetnek. Magyarországi működésüket érintő változásról pedig egyelőre nincs hír.

Ezzel a bejelentéssel szinte egyidőben érkezett az a hír is, hogy a hazánkban szintén rendkívül népszerű Pepco teljesen kivonul az osztrák piacról és mind a 73 üzletét bezárja Ausztriában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás