promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Román nemzeti étel lett Angliában a gulyásból, arcpirító illetlenséget követtek el
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Heves vita bontakozott ki Budapesttől Bukarestig a témával kapcsolatban.

A TikTok terjedésének köszönhetően rendkívül divatba jöttek az utóbbi időben a különböző "utca emberét" leszólítós-meginterjúvolós rövid videók - e sorok írója nemrégiben az éjszakában járván egy ismeretlen polgártársát kérdezte, hogy hol vette az igen szép kabátját, mire még a válasz előtt jött a visszakérdés, miszerint a TikTok videó forgatás zajlik-e.

A rövid videós műfajra természetesen a többi közösségi médiás platform is rárepült, az alábbi videót az Instagramon szúrtuk ki. A koncepció, mint már fent vázoltuk, nem túl bonyolult: kell hozzá valamilyen videót és hangot megfelelő minőségben rögzíteni képes multimédia-eszköz (például egy úgynevezett okostelefon), extrovertált-személyiség, és interjúalany - ami az utcán járkálva akad bőven.

A szóban forgó felvétel Angliában játszódik - a rövid interjúkat készítő férfi erős brit akcentusa nyelvkönyvekbe kívánkozik. Interjúalanyként két bájos ifjú hölgyet szúr ki, akik viszont nem született angolok - bár el kell ismernünk, hogy a lányok akcentusa is irigylésre méltóan professzionális.

A bevett szokásokkal ellentétben azonban itt nem az interjúztató tesztel, hanem azt kéri, őt teszteljék: mondjanak a lányok jellemzőket az országukról, neki pedig ki kell találnia, honnan származnak. A lányok leginkább két dologgal igyekeznek Romániát jellemezni: Drakulával (aki kétségkívül Románia legkomolyabb "exportcikke", talán csak az O-Zone együttes Dragostea din tei című száma ingatta meg egy ideig az első helyét a "numanumanéj" ideje alatt, bár a román popzene azóta kitermelte a világhírűvé lett Inna-t és a Mr. Saxobeat gigasláger előadóját, Alexandra Stant is) - és a gulyáslevessel.

A kommentekben természetesen elszabadultak az indulatok - bár tegyük hozzá, nem túl alpáré stílusban, Erdély visszakövetelése csak nagyon kis mértékben jelent meg, és inkább román profilok sajnálkoztak, hogy azért igazán találhattak volna a lányok valamilyen "románabb" ételt is, ha már hazájukat kell jellemezni. Egy biztos: nekünk bármikor jöhet egy jó gulyásleves, amit utána örömmel fojtunk le egy nagy adag miccsel - a pálinka élvezetét illetően pedig komoly a konszenzus Budapesttől Bukarestig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás