promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegesen hajtanak át az autósok a vízzel elárasztott átkelőhelyen, már több száz millióan látták a döbbenetes felvételeket
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meggondolatlan sofőrök csak rövid ideig élvezhetik a vízen való áthajtást.

Anglia vidéki részének mélyén található egy ősi folyami átkelőhely, amelyet különféle formákban már legalább 1000 éve használnak. Ez a helyszín szerepelt a Domesday Bookban is (kétkötetes középkori összeírás az angliai birtokokról és a lakosságról) és bevonzotta a ciszterci szerzeteseket, akik apátságot építettek a közelben, nemrégiben pedig praktikus otthonnak tűnt a Nottinghamshire-be ingázók számára. A Rufford Fordot azonban mára bezárták, miután a rajta áthaladó autókról készült videók több száz millió megtekintést hoztak a közösségi oldalakon.

Neil Clarke az egyik helyi döntéshozó rendelte el, nagyjából egy évvel ezelőtt, az átkelő lezárását a tűzoltóság és a rendőrség kérésére, akik nem tudtak már megbirkózni azzal a ténnyel, hogy egy kis vidéki átkelő a világ egyik leghíresebb útjává vált.

A közösségi média korával turisztikai attrakcióvá vált. Az emberek kifejezetten azért hajtanak oda, hogy átmenjenek a kiöntött folyón, de nem veszik észre, hogy milyen mély, és hirtelen az autójuk lebegni kezd a vízben

– mondta a The Guardiannek Clarke.

A Rufford nevű átkelőhely átvág a Rainworth Wateren, egy keletre fekvő kis folyón. Ha száraz az idő, a folyó mindössze néhány csepp vízzel keresztezi az utat, amelyen könnyen át lehet menni, de a heves esőzések után több méteres mélységig elönti az átkelőhelyet, ami már nagyon veszélyes lehet.  

A túlzottan optimista sofőrök azonban ilyenkor is áthajtanak rajta és csak akkor ébrednek rá, hogy hülyeséget csináltak, amikor autójukat már hajóvá alakította az áradás. Ez hosszú évekig gond volt a környéken, aztán 2020-ban egy helyi tinédzser, Ben Gregory elkezdte feltölteni a YouTube-ra az általa felvett videókat a vízben veszteglő autókról, a kis Nottinghamshire-i sugárút pedig hirtelen globális turistalátványossággá vált, egészen megszállott rajongótáborral.

Ennek vetett véget nemrégiben a helyi polgármester, ám ezek a videók a mai napig futótűzként terjednek a Youtube-on. Ahogy pedig az az alábbi felvételen is jól látszik, a sofőrök bizony tényleg mindent megtesznek azért, hogy sikerüljön nekik átgázolni az elárasztott útszakaszon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás