promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar McDonald'sban kapható csirkehús egészen különleges, a legtöbben nem is tudnak erről
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar csirkét eszünk a hazai McDonald's éttermekben, erre Bárány László, a Master Good cégcsoport vezetője hívta fel legutóbb a figyelmet, mikor átvette a  Portfolio Agrárgazdaságért Díját.

Tavaly ismét megrendezte a Portfolio Csoport az Agrárszektor 2023 Konferenciát, ahol átadták a Portfolio Agrárdíjakat a legsikeresebb agrárgazdasági szereplőknek. A nyertesek teljes névsorát itt találjátok.

A hetekben az Agrarszektor.hu elkezdte feltölteni a győztesekkel és a szektor fontosabb képviselőivel készított rövid interjúkat, portréfilmeket. Bárány László, a Master Good cégcsoport vezetőjeként az agrárgazdaságért végzett munkájáért kapott díjat, elsőként a vele készült anyag vált elérhetővé a díjazottak közül, amit érdemes megnéznie annak, aki élénken érdeklődik az agráriumban megfigyelhető trendek iránt:

Nagyon kevesen tudják, de a Master Good csoporthoz tartozó Baromfi-Coop Kft. felel a Magyarországon McDonald'sokba kerülő baromfitermékekért.

Európában elsőként a Baromfi-Coop Kft. által üzemeltetett broilertelep nyerte el a McDonald's csirkehús-beszállítói között a mintagazdaság minősítést, még 2016-ban, ami óriási elismerés volt a cégnek. A baktalórántházai fejlesztés a fenntarthatóságra és innovációra fókuszált, különös hangsúlyt fektetve biodiverzitásra, energiafelhasználásra, hulladékgazdálkodásra, állategészségügyre és állatjólétre, valamint szociális és emberi erőforrás-felhasználásra.

A McDonald's azóta folyamatosan vezeti be az először Magyarországon alkalmazott új állatjóléti és állategészségügyi elvárásokat a nemzetközi piacokon.

A most díjazott Bárány László 45 évvel ezelőtt indította el szakmai pályafutását, és azóta sikeresen építette fel Magyarország legnagyobb, Közép-Európa egyik meghatározó és teljes körű csirkeágazati integrációját a kisvárdai-nyírkércsi Master Good csoporttal. Az innováció és hagyományos szakmai értékek összekapcsolásával, rendkívül precíz adatgyűjtéseken és -elemzéseken alapulva folyamatosan fejleszti a vállalkozást.

A cég immár nagyüzemi méreteket öltött, és Bárány László által megálmodott körforgásos gazdálkodásra épül, erről a videóban bővebben is mesél a szakember

Az integráció eredményeként a cégcsoport ma már 3300 fős létszámmal rendelkezik, és éves árbevétele meghaladja a 160 milliárd forintot. Bárány László nemcsak a cégén belül osztotta meg a megszerzett szaktudást, ezzel pedig hozzájárult ezzel az egész magyar baromfiágazat folyamatos fejlődéséhez. Sikerében annak is nagy szerepe volt, hogy saját elmondása szerint folyamatosan visszaforgatják a profitot a vállalkozásba, így az a mai napig dinamukusan növekedni tudott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás