promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztó, ami 2024-ben várhat ránk, ezt még Baba Vanga sem láthatta előre
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, mit várnak a legfejlettebb chatbotok a 2024-es évtől.

A 2023-as évünket egyértelműen meghatározták a mesterséges intelligencia által működtetett csevegőprogramok széleskörű elterjedése. Kis túlzással elmondhatjuk, hogy nincs olyan ember, aki ne hallott volna a a ChatGPT-ről és társairól, amiktől szinte bármit megkérdezhetünk, amit tudni szeretnénk a világról.

Ezek után pedig nem is csoda, hogy felmerül a kérdés, vajon mit vár a jelenlegi csúcstechnológia 2024-től?

A Daily Mail ennek kiderítéséhez most megkérdezte a két legjobbnak tartott chatbotot, a a Google Bardot és az Amazon által támogatott Claude-ot, hogy mit várnak az idei évtől, az eredmények pedig igen riasztóan tűnnek.

A lapnál azért választották ezt a két nyelvi modellt, mert ezek az internetről származó élő információkat használnak a jóslatok elkészítéséhez, ellentétben a ChatGPT-vel és a  Microsoft Bingével, amelyek régebbi adatokra támaszkodnak.

A Claude.ai azt jósolta, hogy a korábbi mesterségesintelligencia-modellek átalakulnak majd AGI-já, vagyis „mesterséges általános intelligencia” (Artificial General Intelligence) modellekké.

Az AGI egy elméleti intelligens modell, amely képes bármilyen intellektuális feladatot elvégezni, amit egy ember tud – és az AGI érkezése az előrejelzések szerint óriási változásokat fog okozni az emberi társadalomban.

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy az AI algoritmusok meghaladják az emberi teljesítményt olyan speciális feladatokban, mint az objektumfelismerés, a játék és a nyelvi feldolgozás. A nagy technológiai vállalatok és startupok jelentős beruházásai is azt sugallják, hogy az innováció üteme nem lassul egyhamar

- fejtegette a lap megkérdezésére a Claude.

A biotechnológia megújítja az embereket

A másik megkérdezett chatbot, a Bard azt jósolta, hogy 2024-re olyan biotechnológiai áttörések következhetnek be, amelyek megújíthatják a teljes emberi fajt.

Az AI szerint ezek magukban foglalhatják az agy-számítógép interfészek áttöréseit, amik során az emberi agy csatlakozik a számítógépekhez. Elon Musk Neuralinkje a idán már önkénteseken teszteli ezt a csúcstechnológiát, a Foresight Factory elemzése szerint pedig a fogyasztók több mint harmada örülne egy ilyen chip beültetésének, hogy könnyebben csatlakozhassanak a számítógépes rendszerekhez.

A személyre szabott orvoslás kora

A személyre szabott orvoslás során, ahol a kezeléseket a DNS-ünk alapján az egyénre szabják, elképesztő mértékben képes megváltoztatni az emberi életet. A Bard azt jósolta, hogy a mesterséges intelligencia a következő évben újabb hatalmas áttöréseket hozhat ezen a területen.

A személyre szabott orvoslás, más néven precíziós orvoslás célja, hogy a kezeléseket és a megelőző stratégiákat az egyes emberek egyedi genetikai, környezeti és életmódbeli tényezőihez igazítsa. Ebben a küldetésben a mesterséges intelligencia játékmódot vált ki, áttörést hozva az egészségügy különböző területein. A hatalmas mennyiségű genetikai adat megfejtésével a mesterséges intelligencia azonosítani tudja majd bizonyos betegségek kockázati tényezőit, lehetővé téve proaktív beavatkozásokat és személyre szabott egészség megőrzési terveket

- jósolta a chatbot.

Választási csalások a csúcstechnológia segítségével

Az Egyesült Államokban az elnökválasztás közeledtével a Google Bard azt jósolta, hogy rosszakaratú szereplők a csúcstechnológia segítségével próbálják majd aláásni a választásokat.

A Bard szerint a személyre szabott álhírcikkek, a közösségi médiában közzétett bejegyzések vagy akár a személyre szabott e-mailek kihasználhatják a meglévő elfogultságokat és aggodalmakat, hogy a szavazókat bizonyos jelöltek felé tereljék, vagy teljesen eltántorítsák őket a szavazástól.

Az előrejelzések tehát igen riasztónak tűnnek, nagyon úgy tűnik a mesterséges intelligencia térhódítását már nem tudjuk elkerülni. A téma kapcsán nemrégiben Bill Gates is megszólalt, ha pedig kíváncsi vagy, hogy a Microsoft korábbi vezérigazgatója mit gondol az AI fejlődéséről, nézd meg az alábbi videót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás